ניתן להזמין תור בקליק למומחים של הדסה!
לרפואה ציבורית ושר״פ
לרפואה ציבורית ושר״פ
ניווט מהיר
פותח על ידי Startup Booster
בסרטון זה, ד"ר יהושע רוזנבלום, רופא בכיר במחלקת נשים ויולדות וביחידת הריון בסיכון של הדסה עין כרם, פותח בפנינו את עולמה של סוכרת הריון, מחלה המתגלה בכ-9% מההריונות בארץ ומביאה איתה סיכונים רבים כמו מקרוזומיה (תינוק גדול מדי), צורך בלידה קיסרית, קרעים בלידה, פרע כתפיים, ועוד.
ד"ר רוזנבלום מדגיש את החשיבות של טיפול מוקדם וממושך, הכולל מעקב דיאטני, פרופיל סוכר, וטיפול תרופתי במקרה הצורך. הוא גם מציין את הצורך במעקב קפדני אחרי הלידה לאיתור סיכון לסוכרת סוג 2 בעתיד. סרטון זה מביא תובנות חשובות ומועילות לנשים הרות, תוך הדגשת ההשלכות והטיפול בסוכרת הריון.
ברוכה הבאה ל"40 שבועות", המדריך שלך למסע המרתק של ההריון. יחד עם צוות המומחים והרופאים מהדסה, נלווה אותך צעד אחר צעד, משבוע לשבוע, כשנחשוף בפנייך את כל מה שמצפה לך ולתינוק שלך, ואילו בדיקות חשוב לבצע. בסרטון זה ד"ר לורין לויט רוזן, מנהלת היחידה להריון בסיכון, הדסה הר הצופים וד"ר הדר רוזן, מנהלת היחידה להריון בסיכון ידברו על השבוע הרביעי, השבוע שהוא שלב האיחור בווסת והשלב בו את יכולה לגלות את קיום ההריון. חשוב שתזכרי שבין אם את מרגישה משהו ובין אם לא, זה לא מעיד על תקינות ההריון.
בסרטון זה, ד"ר יהודית זאנגי מסבירה על בדיקת חלבון עוברי, המהווה חלק מהסקר הביוכימי בשליש השני של ההריון לזיהוי תסמונות כרומוזומליות כגון תסמונת דאון. הסרטון מתאר את הבדיקה, שכוללת מדידת שלושה חלבונים בדם האם, ומסביר כיצד רמות גבוהות או נמוכות של חלבונים אלה יכולות להצביע על סיכונים מסוימים למומים במערכת העצבים, במערכת העיכול, ובעיות שלייתיות. כמו כן, הסרטון מכיל הדגמות ויזואליות של תהליך בדיקת הדם והסברים על תוצאות הבדיקה והמשמעות שלהן.
ד"ר אמיר הזה, מנהל יחידת כף רגל במחלקת אורטופדיה של הדסה הר הצופים, יציג מקרה של אישה בת 55, ספורטאית אשר סובלת מכאבים סביב קרסולה הימני. הכאבים, המחמירים בעמידה והליכה, הביאו אותה לנקודה שבה היא בקושי יכולה לעמוד וללכת.
ד"ר ניסו בכר, מתמחה, יעבור על הבדיקות והטיפולים שנעשו ללא הצלחה, כולל פיזיותרפיה ושיטות טיפול אלטרנטיביות.
הדיאגנוזה היא דלקת בגיד הטיביאלי האחורי (PTTD), מחלה נפוצה אך מורכבת שדורשת טיפול מדויק. ד"ר הזה יסביר את התהליך המחלה, ההשפעות הארוכות טווח שלה על כף הרגל ואת אפשרויות הטיפול השונות, תוך דגש על חשיבות הגילוי המוקדם וההתערבות הנכונה.
פרופ' אביבית כהן - רופאת סוכרת, המחלקה לאנדוקרינולוגיה, הדסה מסבירה מה מקור המיתוס "האם אינסולין עלול להרוג" והאם הוא נכון. בנוסף היא מסבירה מה קורה לגוף ללא אינסולין, מה קורה כאשר יש בגוף יותר מידי אינסולין והאם אפשר למות מהזרקת יתר.
בסרטון זה, נחקור את התהליך המורכב של הטיפול בכוויות, מהכנה לניתוח ועד לשלבי ההחלמה. נציג את הפרוצדורות השונות, מהרדמה לפני ההשתלה ועד לטיפולים אחרי הניתוח, ונדון בסיכונים ובתופעות הלוואי שעלולים להתרחש. הסרטון יספר על האתגרים הפיזיים והנפשיים של הטיפול בכוויות, כולל טכניקות להקלה על הכאב ולהסחת דעת. יתבצע סקירה של העזרים השונים המשמשים במהלך הטיפול, מבובות חינוכיות ועד לאמצעי טכנולוגיים. במרכז, תוכנית "זונדה החינוכית" של הדסה, שתוכננה לסייע לילדים להתמודד עם הטיפול בכוויות בצורה יותר טובה ולהחזיר להם את תחושת השליטה והבטחון.
פרופ' איתי פרץ - מומחה להחלפת מפרק ירך וברך, המרכז הרפואי הדסה שואל את המתמחה - ד"ר עדן יצחק ויסטוב שאלות, לפיהן המתמחה אמור לאבחן את המקרה. לאחר הדיאגנוזה, פרופ' איתי פרץ מסכם ומסביר את הדיאגנוזה שניתנה - חשד לשחיקת ירך, ממה היא נגרמת, כיצד ניתן להקל ומה הטיפולים למצב.
הילה, אשה בת 43 עם שלושה ילדים, שהקדישה את חייה לניהול פרויקטים חברתיים ולמתנדבים בעמותות. הילה מספרת על חייה לפני ואחרי אבחון סרטן "טריפל פוזיטיב", כיצד הגילוי המוקדם והנחישות שלה הובילו לתהליך ריפוי. היא משתף כיצד המחלה השפיעה על חייה ועל משפחתה, ואת השינויים שעברה בתפיסת עולמה ובקצב חייה. ד"ר שני פאלוך-שמעון מציינת כיצד גישתה החיובית ומעורבותה הפעילה בקהילה הפכו את הילה לדמות השראה לאחרים המתמודדים עם סרטן..
האם ניתוח להקטנת חזה עוזר לכאבי גב?
ד"ר נטע אדלר - מנהלת היחידה לשחזור שד ומיקרוכירורגיה, המחלקה לכירורגיה פלסטית ומשחזרת עונה על השאלה "האם הקטנת חזה עוזרת לכאבי גב?" ומה הוא כולל