ניתן להזמין תור בקליק למומחים של הדסה!
לרפואה ציבורית ושר״פ
לרפואה ציבורית ושר״פ
ניווט מהיר
פותח על ידי Startup Booster
פרופ' אלון הרשקו - מנהל מחלקה פנימית ג', הדסה / יו"ר היוצא של האיגוד הישראלי לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית מציה למתמחה - ד"ר יוסרא שריף מקרה ועל הד"ר לאבחן את המקרה. הם ידברו על הדיאגנוזה שניתנה - סרפדת/אורטיקריה, על טיפול לתופעה בלתי נעימה זו, ולמה לא מדובר באלרגיה.
פרופ' עדה ועקנין - מנהלת יחידת אשפוז יום נוירולוגי מציגה למתמחה - ד"ר טל פרידמן מקרה ועל הד"ר לאבחן את המקרה על פי תשובותיה של פרופ' עדה ועקנין. לאחר הדיאגנוזה, פרופ' עדה ועקנין מסכמת ומסבירה את הדיאגנוזה שניתנה - טרשת נפוצה, ומסבירה מה המחלה, באילו גילאים בדרך כלל המחלה הופכת פעילה וניתן לאבחן אותה, וגם על ההתקדמות הרפואית המאפשרת כיום לטפל בה, ולמה מומלץ להתחיל לטפל בטרשת נפוצה כמה שיותר מוקדם.
ד"ר אמיר הזה, מנהל יחידת כף רגל במחלקת אורטופדיה של הדסה הר הצופים, יציג מקרה של אישה בת 55, ספורטאית אשר סובלת מכאבים סביב קרסולה הימני. הכאבים, המחמירים בעמידה והליכה, הביאו אותה לנקודה שבה היא בקושי יכולה לעמוד וללכת.
ד"ר ניסו בכר, מתמחה, יעבור על הבדיקות והטיפולים שנעשו ללא הצלחה, כולל פיזיותרפיה ושיטות טיפול אלטרנטיביות.
הדיאגנוזה היא דלקת בגיד הטיביאלי האחורי (PTTD), מחלה נפוצה אך מורכבת שדורשת טיפול מדויק. ד"ר הזה יסביר את התהליך המחלה, ההשפעות הארוכות טווח שלה על כף הרגל ואת אפשרויות הטיפול השונות, תוך דגש על חשיבות הגילוי המוקדם וההתערבות הנכונה.
פרופ' אביבית כהן - רופאת סוכרת, המחלקה לאנדוקרינולוגיה, הדסה מסבירה מה מקור המיתוס "האם אינסולין עלול להרוג" והאם הוא נכון. בנוסף היא מסבירה מה קורה לגוף ללא אינסולין, מה קורה כאשר יש בגוף יותר מידי אינסולין והאם אפשר למות מהזרקת יתר.
ברוכה הבאה ל"40 שבועות", המדריך שלך למסע המרתק של ההריון.
יחד עם צוות המומחים והרופאים מהדסה, נלווה אותך צעד אחר צעד, משבוע לשבוע, כשנחשוף בפנייך את כל מה שמצפה לך ולתינוק שלך, ואילו בדיקות חשוב לבצע.
בסרטון זה ד"ר לורין לויט רוזן, מנהלת היחידה להריון בסיכון, הדסה הר הצופים וד"ר הדר רוזן, מנהלת היחידה להריון בסיכון ידברו על השבוע השלישי, שכבר בו מחכות לך מספר התפתחויות מרגשות.
הילה, אשה בת 43 עם שלושה ילדים, שהקדישה את חייה לניהול פרויקטים חברתיים ולמתנדבים בעמותות. הילה מספרת על חייה לפני ואחרי אבחון סרטן "טריפל פוזיטיב", כיצד הגילוי המוקדם והנחישות שלה הובילו לתהליך ריפוי. היא משתף כיצד המחלה השפיעה על חייה ועל משפחתה, ואת השינויים שעברה בתפיסת עולמה ובקצב חייה. ד"ר שני פאלוך-שמעון מציינת כיצד גישתה החיובית ומעורבותה הפעילה בקהילה הפכו את הילה לדמות השראה לאחרים המתמודדים עם סרטן..