ניתן להזמין תור בקליק למומחים של הדסה!
לרפואה ציבורית ושר״פ
לרפואה ציבורית ושר״פ
ניווט מהיר
פותח על ידי Startup Booster
ד"ר טל גלבוע - מנהלת היחידה לנוירולוגיה של הילד, הדסה הר הצופים מפריכה את המיתוס שמחלת האפילפסיה מדבקת, מספרת מה מקור המיתוס ועונה על השאלה "האם אפילפסיה היא מחלה חשוכת מרפא?".
פרופ' דנה אקשטיין - מנהלת המחלקה לנוירולוגיה, מרכז רפואי הדסה מפריכה את המיתוס לפיו דמנציה בגיל מבוגר זה מצב בלתי הפיך, היא מסבירה באילו מקרים כן ניתן לשפר את המצב ומה בעצם משפיע עליו.
ד"ר רוני שרברק חידים מחלקת שד ומין, הדסה עין כרם מפריכה את המיתוס "זכוכית חלון מגינה מפני קרינת שמש" ומסבירה על ההבדל בין סוגי קרינת השמש השונים.
ד"ר חגית פלג - מנהלת יחידת ראומטולוגיה מדברת על המיתוס ש"קנאקים" שעושים במפרקי האצבעות גורמים לדלקת פרקים, מסבירה מה זה בעצם "קנאקים", מה בעצם קורה ברמה פיזיולוגית שגורמת לסאונד הזה ועל מחקרים מצחיקים. בנוסף היא מספרת למה אנשים עושים קנאקים והאם זה מסוכן, או עלול לגרום לדלקת פרקים או פרקינסון?
ליאורה קורן - דיאטנית, הדסה עין כרם עונה על השאלה האם דיאטת מיצים באמת מנקה את הגוף, או שזה מיתוס, מספרת למה אנשים רבים פונים לסדנאות ניקוי מיצים במחשבה שזה כן מנקה את הגוף ועושה לו "ריסטרט" ובאילו מקרים דיאטת מיצים עלולה להיות מסוכנת.
פרופ' ליאור כץ - מנהל המערך לגסטרואנטרולוגיה ולכבד, הדסה מדבר על המיתוס "אוכל חריף ומתח גורמים לכיבים (אולקוס)", ואז איפה בכל זאת נכנסת ההשפעה של המזון החריף והלחץ הנפשי?
בסרטון זה, ד"ר חגית דאום, מומחית ברפואת נשים וגנטיקה ומנהלת יחידת אבחון גנטי טרום לידתי בהדסה, מדברת על החשיבות והטכנולוגיות המתקדמות בתחום הבדיקות הגנטיות בהריון. היא מציגה את האפשרויות השונות לבדיקות, מהן החודרניות והלא חודרניות, ואת יתרונותיהן בזיהוי מוקדם של תקלות גנטיות פוטנציאליות. ד"ר דאום מדגישה את חשיבות נטילת חומצה פולית לפני ובמהלך ההריון, על מנת למנוע מומים קונגניטליים בעובר. היא מסבירה כי הטיפול המוקדם והאבחון הגנטי יכולים להוביל לטיפול ומניעה יעילים של מגוון רחב של מחלות גנטיות.
פרופ' צבי פרידלנדר - רופא בכיר במכון הריאה / מנהל מחלקה פנימית ד', הדסה, עונה על השאלה "האם גם לא מעשנים יכולים לחלות בסרטן ריאות", כיצד, מה האחוזים, ומדוע אבחון מוקדם חשוב ביותר בסוג סרטן זה.
הסרטון מציג את הפרוצדורה הנכונה לטיפול בילד שנכווה מנוזל חם, כולל הדרכות ברורות מה לעשות מיד לאחר הכוויה. ד"ר סתיו סרנה כאהן, כירורג פלסטי ומומחה לכוויות וצלקות, מסביר את הצעדים הנדרשים לטיפול ראשוני: הרחקת גורם הכוויה, שטיפת הכוויה ועטיפתה במגבת נקיה ויבשה, הסרת תכשיטים ופרטי לבוש העלולים להזיק לאספקת הדם, והעברת הילד במהירות לטיפול רפואי דחוף. הסרטון מדגיש את החשיבות של פעולה מהירה ונכונה כדי למנוע נזק נוסף ולשפר את תוצאות הטיפול בכוויה.