ניווט מהיר
פותח על ידי Startup Booster
צביקה, בן 52 ממעלה אדומים ועוסק בחינוך, מספר על חווייתו עם לוקמיה חריפה שאובחנה בגיל 34. מהרגע הראשון בו נתקל בסימנים מזהירים, דרך האבחנה המזעזעת ועד למסע הטיפול הארוך שהביא להחלמתו. משפחתו והוא ניצבו מול האתגר הגדול בחוזקה ותומכים זה בזה. כיום, חוזר לחיים נורמליים, צביקה משתף בתובנות חדשות ומשמעות עמוקה שגילה בחיים. פרופ' משה גת מתאר את הטיפול המורכב שצביקה עבר, מדגיש את ההתמודדות הנדירה וההחלמה המרשימה מלוקמיה חריפה.
ד׳׳ר מיכל נוימרק - רופאה בכירה, שירות עור ילדים, הדסה עין כרם מספרת על אסתמה של העור, לאילו מחלות אחרות היא קשורה, האם יש קשר בין המצב הרגשי לבין מצב העור וכיצד ניתן להקל על הסימפטומים.
ליזה קוזל, אחות ראשית במחלקת יולדות ותינוקות במרכז הרפואי הדסה הר הצופים, מדברת על תהליך ההתאוששות אחרי לידה.
הסרטון כולל מידע על השלבים הראשונים של ההתאוששות, התמודדות עם כאבים, דימום, ושמירה על היגיינה אישית. כמו כן, יש הדרכה על התמודדות עם שינויים גופניים ורגשיים שחווים נשים לאחר הלידה.
בסרטון הזה, ד"ר אמיר הזה, מנהל יחידת כף רגל במחלקת אורטופדיה של הדסה הר הצופים, יציג מקרה של אישה בת 55, ספורטאית אשר סובלת מכאבים סביב קרסולה הימני. הכאבים, המחמירים בעמידה והליכה, הביאו אותה לנקודה שבה היא בקושי יכולה לעמוד וללכת.
ד"ר ניסו בכר, מתמחה, יעבור על הבדיקות והטיפולים שנעשו ללא הצלחה, כולל פיזיותרפיה ושיטות טיפול אלטרנטיביות.
הדיאגנוזה היא דלקת בגיד הטיביאלי האחורי (PTTD), מחלה נפוצה אך מורכבת שדורשת טיפול מדויק. ד"ר הזה יסביר את התהליך המחלה, ההשפעות הארוכות טווח שלה על כף הרגל ואת אפשרויות הטיפול השונות, תוך דגש על חשיבות הגילוי המוקדם וההתערבות הנכונה.
ד"ר סער חשביה - מנהל מלר"ד ילדים, הדסה עין כרם מפריך את המיתוס שתינוקות וילדים לא זוכרים כאב ויכולים להתגבר על חרדה וכאב ללא טיפול. הוא מסביר על נתינת נוגדי כאב לילדים, באילו הליכים רפואיים עושים שימוש במפחיתי כאב ומפחיתי חרדה והאם ההתנגדות מגיעה מצד ההורים ומדוע?
בסרטון זה נפגוש את הילה, אשה בת 43 עם שלושה ילדים, שהקדישה את חייה לניהול פרויקטים חברתיים ולמתנדבים בעמותות. הילה מספרת על חייה לפני ואחרי אבחון סרטן "טריפל פוזיטיב", כיצד הגילוי המוקדם והנחישות שלה הובילו לתהליך ריפוי. היא משתף כיצד המחלה השפיעה על חייה ועל משפחתה, ואת השינויים שעברה בתפיסת עולמה ובקצב חייה. ד"ר שני פאלוך-שמעון מציינת כיצד גישתה החיובית ומעורבותה הפעילה בקהילה הפכו את הילה לדמות השראה לאחרים המתמודדים עם סרטן.