ניתן להזמין תור בקליק למומחים של הדסה!
לרפואה ציבורית ושר״פ
לרפואה ציבורית ושר״פ
ניווט מהיר
פותח על ידי Startup Booster
Preimplantation Genetic Diagnosis (PGD) היא טכניקה המשמשת בטיפולי הפריה חוץ גופית כדי לבחון את תקינותם הגנטית של העוברים לפני העברתם לרחם. PGD מאפשר לזוגות או ליחידים בעלי הפרעות תורשתיות חמורות לצמצם את הסיכון ללידת ילד חולה.
תרופה לשימוש בהחדרה לואגינה, המכילה את הורמון הפרוגסטרון המיוצר באופן סינטטי. ניתנת על מנת לתמוך בשלב הלוטאלי שלאחר שאיבת הביציות והחזרת העוברים לחלל הרחם.
הורמון גונדוטרופין כוריוני (hCG) הזהה בפעילותו לכוריגון או פרגניל, אך מיוצר בשיטות של הנדסה גנטית ומשמש להבשלת הביציות ומגרה את הגופיף הצהוב להפריש פרוגסטרון.
שיטת הדמיה, העושה שימוש בגלים על קוליים, ומציגה על מסך את הזקיקים בשחלות ואת רירית הרחם ומאפשרת הערכת התפתחותם.
תרופה שהיא תואם GnRH וניתנת על מנת למנוע הופעת ביוץ מוקדם לפני שאיבת הביציות המתוכננת.
הזרקת זרעון בודד לתוך הציטופלסמה של הביצית. זוהי אחת משיטות המיקרו מניפולציה, שנועדו לשפר את סיכויי ההפריה עם זרע לקוי.
נוכחותה של רירית רחם במקומות שהם מחוץ לחלל הרחם כמו חצוצרות, שחלות וחלל הבטן. לעתים קרובות גורמת המחלה לכאבים קשים בזמן הווסת, להידבקויות בחלל הבטן וסביב החצוצרות, ולציסטות בשחלות.
תרופה לשימוש בהחדרה לואגינה המכילה את הורמון הפרוגסטרון המיוצר באופן סינטטי. ניתנת על מנת לתמוך בשלב הלוטאלי שלאחר שאיבת הביציות והחזרת העוברים לחלל הרחם.
ההורמון הנשי העיקרי המיוצר על ידי השחלות לפני הביוץ. מבין תוצרי השחלה האסטרוגן החשוב ביותר הוא אסטראדיול (2E) שרמתו בדם נמדדת במחזור הטיפול בהפריה חוץ-גופית בשלב גרימת הביוץ.
האסטרוגן העיקרי בגיל הפוריות מופרש מתאי גרנולוזה שבתוך הזקיק.בדיקת זרעבדיקה מיקרוסקופית של דוגמת זרע, הבודקת מספר מדדים עיקריים: כמות הנוזל, ריכוז הזרעונים, תנועתם וצורתם.
לקיחת כמות קטנה של רירית הרחם לשם בדיקה מיקרוסקופית או ביוכימית. מטרתה לאבחן את מוכנות הרירית לקליטת הריון במחזור טיפולי.
התהליך שבו משתחררת ביצית בשלה מתוך הזקיק.ביציתתא המין הנקבי, גודלו כעשירית המילימטר והיא נמצאת בתוך הזקיק בשחלה.
הורמון ההיריון המופרש מהשליה וניתן למדידה בדם.
עובר המתפתח לשלב של מעל 100 תאים ביום 5-7 לאחר ההפריה ובו התמיינות לתאים מהם ייוצר העובר ותאים מהם תיווצר השליה והקרומים.
הורמון המיוצר בתהליך של הנדסה גנטית זהה בהרכבו להורמון ה- FSH הטבעי המופרש בגוף, ותפקידו לגרום להתפתחות זקיקים בשחלות.
הורמונים, המגרים את התפתחותם של זקיקים מרובים בשחלה, ניתנים בהזרקה להכנת השחלות לשאיבת ביציות.
ניתן בהזרקה, וגורם להבשלת הביצית ולעליה בייצור פרוגסטרון בשחלות.
מתפתח לאחר הביוץ מהזקיק שבשחלה ומייצר את הורמון הפרוגסטרון במחצית השנייה של מחזור טבעי. דרוש להכנת רירית הרחם לקליטת הריון.
מצב הכולל הגדלה של השחלות, בחילות, הקאות, שלשולים, הגדלה של היקף הבטן ועליה במשקל. במצבים קשים קיימת הצטברות נוזלים בחלל הבטן ובקרום הריאה. מצב זה מצריך אשפוז. במקרים קיצוניים תגרם הפרעה המתבטאת בקרישיות יתר של הדם.
תהליך הפריה חוץ גופית הוא תהליך הכולל הוצאות ביצית מהשחלה, הוספת זרעונים והפריית הביצית בתנאי מעבדה ולאחר מכן החזרת הביציות המופרות (עוברים) לרחם.
הורמון דמוי LH המופק משתן נשים הרות הגורם להבשלת הביציות ומגרה את הגופיף הצהוב להפריש פרוגסטרון.
תכשיר מסחרי המכיל בעיקר FSH ופחות LH ומשמש לגירוי התפתחות זקיקים בשחלה. מופק משתן נשים בגיל הבלות.
תכשיר מסחרי המכיל LH 75 IU ו- FSH 75 IU ומשמש לגירוי התפתחות זקיקים בשחלות. מופק משתן של נשים בגיל הבלות.
תכשיר מסחרי המכיל LH 75 IU ו- FSH 75 IU ומשמש לגירוי התפתחות זקיקים בשחלות. מופק משתן של נשים בגיל הבלות אך בעל דרגת ניקיון גבוה ביותר ממנוגון.
הורמון המיוצר בתהליך של הנדסה גנטית וזהה להורמון FSH הטבעי המופרש מהגוף ומטרתו לגרות את התפתחותם של זקיקים בשחלה.
אחד מהורמוני המין הנקביים. מופרש בעיקר על ידי הגופיף הצהוב במחצית השניה של המחזור, לאחר הביוץ ומכין את הרחם לקליטת ההריון
הורמון המופרש על ידי בלוטת יותרת המוח. הפרשת יתר של פרולקטין (היפרפרולקטינמיה) עלול לגרום לבעיות בפוריות אצל האישה. כמו הפרעות בביוץ, כשלון להרות והפלות חוזרות. ניתן לטפל בתרופות לאיזון רמת הפרולקטין.
תרופה שהיא תואם GnRH וניתנת על מנת למנוע הופעת ביוץ מוקדם לפני שאיבת הביציות המתוכננת.
תרופה לשימוש בהחדרה לואגינה, המכילה את הורמון הפרוגסטרון המיוצר באופן סינטטי. ניתנת על מנת לתמוך בשלב הלוטאלי שלאחר שאיבת הביציות והחזרת העוברים לחלל הרחם.
GnRH הוא הורמון המופרש מהמוח ותפקידו לגרות הפרשת הגונדוטרופינים FSH ו- LH מבלוטת יותרת המוח.
תואמי GnRH כמו סינארל, דקפפטיל, צטרוטייד ואורגלוטראן הם תרופות הדומות במבנה שלהן ל- GnRH אולם השינוי שהוכנס בהרכב שלהן מונע את הפרשת הגונאדוטרופינים. פעולתם מונעת התפתחות ביוץ מוקדם.
בתהליך ההפריה הטבעי, מתפתחים בשחלה זקיקים המכילים ביציות. אחת לחודש משתחררת ביצית מהשחלה ונאספת על ידי החצוצרה שם היא מתאחדת עם תא הזרע. לאחר ההפריה בחצוצרה, מתפתחת הביצית המופרית לעובר המועבר בתוך 4-6 ימים לרחם ומשתרש ברירית הרחם.