ניתן להזמין תור בקליק למומחים של הדסה!
לרפואה ציבורית ושר״פ
לרפואה ציבורית ושר״פ
ניווט מהיר
פותח על ידי Startup Booster
מכון עיניים מיכאלסון לשיקום הראיה נוסד בבית חולים הדסה עין כרם בירושלים בשנת 1973 על ידי פרופ' איזאק מיכאלסון ז"ל. המכון מהווה חלק ממחלקת עיניים ונותן שרות לילדים, מתבגרים ומבוגרים הסובלים מראייה ירודה.
מטרות המכון כוללות אבחון, הדרכה ותמיכה במטופלים על מנת לאפשר חזרה והשתלבות מוצלחת לחיי היום-יום כאנשים עצמאים. גישת מכון עיניים מיכאלסון כוללת טיפול ע"י צוות רב- מקצועי. בין עובדי המכון רופאי עיניים, אופטומטריסטיות, יועצות גנטיות ועובדת וסוציאלית.
בין השירותים המיוחדים הניתנים במכון עיניים: אבחנה של מחלות הגורמות לראיה ירודה, ייעוץ גנטי של מחלות עיניים תורשתיות, שירות סוציאלי ושיקום הראיה עם התאמה אישית של אביזרי עזר אופטיים והשאלתם למטופל.
מומחיות המכון כוללת את כל המחלות הגורמות לראייה ירודה כגון: לבקנות, אנאירידיה, ניוון עצב הראייה, ניוון המקולה (משפחתי או עקב גיל), מחלות ניוון הרשתית וביניהן רטיניטיס פיגמנטוזה, ניסטגמוס מולד, גלאוקומה מתקדמת, מחלת לבר, פגיעת ראייה משנית לפגות, לקות ראייה על רקע פגיעה מוחית ועוד.
מכון מיכאלסון לשיקום הראיה מפעיל שירות התאמת אביזרי עזר לראיה ירודה. במכון מתבצעת בדיקת ראיה המתייחסת להסתגלותו של אדם לקוי ראיה לסביבה רגילה והיא מבוצעת על ידי אופטומטריסטיות מומחיות בראיה ירודה. בדיקת הראיה מקיפה וכוללת התאמת משקפיים, התאמת עזרי ראייה אופטיים (למרחק ולקרוב) והדרכה לגבי השימוש בהם.
עזרי הראיה האופטיים המותאמים כוללים עזרים למרחק ולקריאה כגון:
במהלך הבדיקה ניתן אימון ותרגול השימוש בעזרי הראייה שהותאמו. לאחר סיום הבדיקה ניתן לקחת בהשאלה את העזרים שהותאמו ללא תשלום*/**.
מטרות הספרייה: לאפשר לאדם להתנסות בשימוש בעזר הראייה לפרק זמן של בין חודש- חודשיים, כך שיוכל לבחון האם העזר שימושי לו בחיי היום יום.
שימו לב!
* השאלה של ציוד עזר לראיה ירודה כרוכה בהשארת צ'ק פיקדון (לא ניתן להשאיר פיקדון באמצעי תשלום אחרים, כגון כרטיס אשראי וכדומה).
** רכישת אביזרי עזר לראיה ירודה אינה מתבצעת במרפאה, המטופל מקבל מידע לגבי מקום הרכישה ואפשרויות עזרה במימון.
שילובה של העובדת הסוציאלית בעבודת המכון מהווה אבן דרך בגישה השיקומית למטופלים הסובלים מראייה לקויה. תפקידה של העובדת הסוציאלית הוא במתן ייעוץ, תמיכה וליווי בהיבטים המעשיים והרגשיים המלווים את ההתמודדות היומיומית של הפונה ומשפחתו עם השלכות הליקוי. מטרת הפגישה עם העובדת הסוציאלית היא לעזור לאדם לקוי ראייה להשתלב בסביבה רגילה.
הייעוץ ניתן בהתאם לשלב בחיים בו נמצא הפונה:
העובדת הסוציאלית מלווה את התהליך הרפואי, הגנטי והתאמת עזרי הראייה מהצד הרגשי.
לעובדת הסוציאלית במכון מידע רב על דרכי התמודדות מעשיות: זכויות, מוסדות מטפלים בקהילה, מחשבים, אפשרויות רכישה של עזרי ראייה, ועוד. כמובן ניתן גם להתקשר לעובדת הסוציאלית בכל סוגיה ושאלה.
שעות פעילות שירותי עבודה סוציאלית:
ימים א'- ה' בין 8:00 - 16:00