ניווט מהיר
פותח על ידי Startup Booster
הריון הוא לא מחלה. זהו תהליך טבעי אך טראומטי לגוף האישה, הוא משאיר במידה זו או אחרת רשמים על הגוף. גוף של אישה שילדה לא יחזור להיות אותו הדבר. אמנם פעילות גופנית תקטין במידה רבה את הנזקים ותאפשר חזרה מהירה יותר לתפקודה הקודם.
למרות חששן של נשים רבות, פעילות גופנית אינה מזיקה לאם, לעובר או להריון עצמו, זאת בתנאי שהיא מותאמת לצורכי הגוף המשתנים. מחקרים שבדקו את השפעת הפעילות הגופנית בתקופת ההריון על תהליך הלידה ועל העובר הראו השפעה חיובית: הנשים נמצאו משתפות פעולה טוב יותר בלידה, השלב השני של הלידה היה קצר יותר וגם התינוקות לא נולדו עם בעיה כלשהי. כמו כן נמצא שפעילות גופנית תורמת בנשיאת ההריון, בתחושה הגופנית, בהתמודדות עם תהליך הלידה ובשיקום הגוף מיד לאחר הלידה. כושרן הגופני של הנשים נשמר לאורך כל ההריון (1).
מטרת הפעילות הגופנית בהריון היא תחזוקת הגוף – מניעת התרופפות שרירי הבטן וקרקעית האגן, מניעת קיצור שרירים באזור הגב התחתון, מניעת כאבים באמצעות תנועת גוף, מניעת עצירויות והכנה גופנית ונפשית ללידה – לימוד שליטה בקבוצות שרירים והתאוששות מהירה של הגוף מתהליך ההריון והלידה. כמו כן הפעילות הגופנית יוצרת תחושה נעימה (well being), מעלה את הערך העצמי ואת תחושת השליטה בגוף (2).
לסיכום, פעילות גופנית קלה עד בינונית אינה מזיקה לנשים הרות בריאות וכן אינה מזיקה לעובר ואף מומלצת לשמירה על הגוף והנפש במהלך ההריון, הלידה ולאחריה.
רשימת מקורות
לפי הגדרת ביטוח לאומי "שמירת הריון משולמת לאישה עובדת שנאלצה להיעדר מעבודתה בזמן ההריון עקב סיכון רפואי לה או לעובר, הנובע מן ההריון; או עקב סוג העבודה, מקום ביצוע העבודה או אופן ביצוע העבודה, המסכנים את האישה או את עוברה בשל היותה בהריון, ולא נמצאה לה עבודה חלופית מתאימה במקום העבודה.