נגישות

המערך לרפואת האם והעובר והריון בסיכון גבוה הדסה עין כרם

מעקב הריון

רפואת האם והעובר והריון בסיכון גבוה

המערך לרפואת האם והעובר והריון בסיכון גבוה בהדסה עין-כרם עוסק באבחון, ייעוץ וטיפול במכלול המחלות הקשורות לעובר ולאם ההרה. המערך פועל בכל ימות השבוע והוא כולל מרפאות להריון בסיכון גבוה, יחד עם מרפאות מומחים ייעודיות לבעיות פרטניות בהריון דוגמת המרפאה למניעת לידה מוקדמת, מרפאות למחלות לב בהריון, סוכרת בהריון, מחלות קרישה בהריון, מחלות אנדוקריניות, אפילפסיה, מחלות מעי דלקתיות בהריון ועוד.

מנהלת יחידה:

ד"ר רוזן הדר

אחות ראשית:

אתי שאולוף

מיקום: בניין דוידסון קומה 7  טלפון: 02-6776446

יעדי המחלקה:

הענקת טיפול רפואי לאם ולעובר, מעקב הריון בסיכון גבוה, כולל אבחון ויעוץ במקרים של מומים עובריים, החלטה על מועד ואופן היילוד והשראת לידה

תחומי המומחיות של המחלקה:

רפואה מיילדותית ומעקבי הריונות בסיכון גבוה

הוראה ומחקר במחלקה:

במחלקה מתקיים ביקור לימודי אקדמי לצד מיטת המטופלת בו משתתפים סטודנטים לרפואה וסיעוד. בכל שבוע מתקיים דיון מעמיק לגבי יולדת מורכבת בפורום מחלקתי. מקרים מורכבים מוצגים בישיבות רב תחומיות המכוונות לפי המקרה. היחידה חוקרת ומפרסמת מאמרים בנושאי רפואת האם והעובר

שעות ביקור רופאים: 10:00 עד 12:00

משמרות אחיות: משמרת בוקר: 7:00-15:00, משמרת ערב: 15:00-23:00, משמרת לילה: 07:00-23:00

זמני ארוחות: ארוחת בוקר: 08:15, ארוחת צהריים: 12:15, ארוחת ערב: 17:15

שעות ביקור אורחים: 12:00 עד 20:00

דרך הפנייה לעובדת סוציאלית: בתיאום דרך אחות מרכזת טיפול

שעת שיחה עם אחות ראשית: ימי ראשון מ 13:00 עד 14:00 בתאום מראש עם מזכירת המחלקה

שעת שיחה עם רופא בכיר: 12:00 עד 13:00

מעקב הריון הוא למעשה מעקב כפול - אחרי האישה ההרה ואחרי העובר. רוב רובם של ההריונות הם תקינים וללא סיבוכים והם נחשבים הריונות בסיכון נמוך. אך לעיתים ישנו חשד לסיכון יתר לאישה, לעובר או לשניהם, ואלה נחשבים להריונות בסיכון גבוה ודורשים מעקב הדוק ומקצועי הניתן ע״י רופאים מומחים במערך רפואת האם והעובר.

המערך הינו רב-תחומי והוא פועל בשיתוף עם יחידת האולטרסאונד, המחלקה לסיבוכי הריון וחדרי הלידה של הדסה עין כרם, ובכך נותן את המענה הטוב ביותר עבור המטופלות ושם את מכלול הטיפולים להן יזדקקו תחת קורת גג אחת.

מתי מומלץ לבצע מעקב הריון בסיכון גבוה?

הגורמים השכיחים להריון בסיכון גבוה קשורים לעיתים לעברה הרפואי של האישה, לגורמי סיכון במשפחה, לקרבת משפחה בין בני הזוג או לגורמי סיכון סביבתיים. לפעמים מתפתחים גורמי סיכון במהלך ההריון ללא קשר לגורמי הסיכון הידועים מראש או לרקע האישי של המשפחה.

מצבים בהם מומלץ לבצע מעקב הריון בסיכון גבוה הינם מצבים כרוניים הקשורים בעברה הרפואי של האישה כגון סוכרת נעורים, יתר לחץ דם, מחלת הנפילה (אפילפסיה), מחלות לב וכלי דם או אי-ספיקה כלייתית; היסטורית עבר של הפלות חוזרות; אם גיל היולדת מעל 35 או מתחת ל-18 שנה; הריונות מרובי עוברים (תאומים ושלישיות); מצבים פתולוגיים אשר מתפתחים במהלך ההריון כמו רעלת הריון או סוכרת הריונית, צירים מוקדמים, קיצור צוואר הרחם, הפרעה בגדילה התוך רחמית, דימומים בהריון או קרישיות יתר, וממצאים אולטרה-סונוגרפיים שונים אשר מתגלים במהלך ההריון.

אישה אשר נמצאת בסיכון גבוה תעבור בדרך כלל בדיקות מעקב קפדניות וייחודיות יותר בהשוואה לאשה שלא נמצאת בסיכון גבוה, וזאת במטרה לאתר בעיות מוקדם ולטפל בהם לפני שנוצר נזק בלתי הפיך לאם או לעובר, ובכך לאפשר הריון ולידה בטוחים יותר.

הדסה כאן בשבילכם

כתובתבניין אם וילד
שעות פעילותהמחלקה פועלת 24/7.
זימון תורים02-5842111