ניווט מהיר
פותח על ידי Startup Booster
מקום נוח:
בחרי מקום נוח להנקה. זה יכול להיות כיסא מרופד (רצוי שרגלייך יגיעו לרצפה), כורסא נוחה, מיטה עם מסעד נוח (תוכלי להישען על כרית טלוויזיה גדולה). דאגי שיהיה לידך בקבוק מים וקצת נשנושים, למשל פירות יבשים.
ישיבה זקופה:
בשלב הראשון של ההנקה שבי ישר, ככל שניתן, הניחי כרית מאחורי גבך ושרפרף לרגלייך.
גוף התינוק צמוד לגופך ופניו מול השד:
הניחי את התינוק על כרית בגובה המתאים לשדייך, כששתי לחייו מופנות אל מול שדייך, ואפו נמצא למול פטמתך. שימי לב כי בטנו של התינוק תפנה כלפי גופך, וכי ראשו ועכוזו יימצאו בגובה זהה.
אחיזת האם בתינוק:
החזיקי בעורפו של התינוק (ולא בראשו) בצורה שתאפשר למרפקך לחבק את עכוזו. תמכי בשד באמצעות ידך החופשית
(בשימוש ארבע אצבעותייך) והניחי אותה מתחת לשד, הרחק מההילה. בתנוחה זו חשוב להקפיד כי רק הבוהן תנוח על השד, מעל להילה.
תחילת היניקה:
כאשר פה התינוק יתרחב, קרבי את השד בתנועת יד מהירה, כך ששפתו התחתונה של התינוק תהיה רחוקה מהפטמה ושפתו העליונה קרובה לפטמה. עכשיו הגיע הזמן לאפשר לתינוק לינוק בעצמו. תנועת היניקה היא חלק מ"רפלקס החיפוש" של התינוק, אשר יפתח את פיו ברגע שיוגש השד.
במקרה שהתינוק נרדם - במקרים בהם מתמהמהת ההנקה והתינוק ישנוני או נרדם, לרשותך מספר דרכים להעירו לגרותו לאכול- נענוע קל, החלפת חיתול התינוק- אם התינוק הוא ערני ומוכן לינוק, אפשר להחליף את החיתול לאחר סיום ההנקה או לאחר סיום ההנקה מהשד הראשון- הפשטה של התינוק ומגע של עור בעור, טפטוף קולוסטרום/ חלב אם והרטבת השפתיים.
משך היניקה:
חלב האם חשוב לתחושת השובע ולעלייה במשקל התינוק, ולכן רצוי שתמשיכי בהנקה עד להופעת הבעת שובע על פניו של התינוק והתנתקותו מהשד. בשלב של ההתנתקות מהשד הראשון הציעי לתינוקך להוציא אוויר והציעי יניקה מהשד השני.
הוצאת אוויר לאחר היניקה- לאחר הנקת התינוק משד אחד מומלץ לאפשר לו להוציא אוויר. ככלל תינוקות יונקים בולעים פחות אוויר מאשר תינוקות הניזונים מבקבוק. לשם הוצאת האוויר הרימי את תינוקך תוך כדי מתן תמיכה לראשו והמתיני. אם לאחר 5 דקות התינוק לא הוציא אוויר ונראה נינוח, אין צורך להמתין עוד.
מחזוריות ההנקה:
חשוב לזכור: הנקה של התינוק במחזוריות של שעתיים-שלוש ובמשך הלילה מקטינה את בעיות היניקה, וזוהי הדרך הטובה ביותר למניעת גודש בשדיים.