ניווט מהיר
פותח על ידי Startup Booster
הקשיים הרגשיים המאפיינים את אוכלוסיית המטופלים בהפריה חוץ-גופית
אי פוריות היא בעיה רפואית המשפיעה על כל היבטי חייו של האדם, החל מרגשותיו כלפי עצמו, יחסיו עם אחרים, השקפותיו על החיים ועד קשיים בזוגיות והיכולת לשמר שגרת היום, לימודים ויכולת להתקדם בקריירה.
קבוצות ופגישות תמיכה יכולות להפחית את תחושת הבדידות ולספק הזדמנות ללמוד מאחרים המתנסים באי פוריות גם הם. ייעוץ אישי וזוגי מהווה הזדמנות לשוחח עם איש מקצוע שיעזור לברר רגשות ולזהות מנגנונים של התמודדות.
ביחידתנו אנו מציעים קבוצות תמיכה ושיחות פרטניות-אישיות ועם גורם מקצועי.
מצוקה המתעוררת בעקבות זיהוי בעיית עקרות:
אי היכולת של גברים ונשים להפוך להורים בתהליך טבעי של הריון ולידה, מעורר לעתים קרובות לחץ נפשי. בעיית הפוריות נתפסת ע"י חלק מהאוכלוסייה, נשים או גברים, כליקוי או כמום גופני המעורר צער, דיכאון ורגשות אשם יחד עם פגיעה בתחושת שלמות הגוף ובתחושת הערך העצמי. הטיפול הרפואי המוצע במסגרת הפריה חוץ-גופית מעודד ומרגיע תחושות קשות אלו, אך המצוקה יכולה לשוב ולהתעורר בתגובה להתמשכות הטיפולים או למאמצים הנפשיים והפיזיים שהם דורשים.
הבדלים בתגובות בני זוג לבעיה ו/או לטיפול המוצע:
זיהוי של בעיית פוריות אצל גבר או אישה יכול לעורר תחושות אשמה ביחס לבן/בת הזוג, או לחילופין תחושת אכזבה מבן/בת הזוג הלוקה בבעיית הפריון ו/או כעס והאשמה כלפיו. כאשר הטיפול הרפואי מחייב תרומת זרע או תרומת ביציות, יכול להתפתח קונפליקט ביחס להסכמה לטיפול או קושי רגשי להתמודד עם השלכותיו.
קשיים רגשיים הקשורים בתהליך הטיפול:
מחקרים וניסיון טיפולי בעולם ובארץ, כולל במוסדנו, מראים שמלבד טיפול נפשי אינדיווידואלי יכול סיוע פסיכולוגי באמצעות קבוצה לעזור בהתמודדות. טיפול זה עשוי להקל על הלחץ הרגשי, לעזור למטופלים בקבלת החלטות ביחס לטיפול ולשפר את איכות החיים הכללית. מרפאת ההפריה החוץ-גופית בשילוב עם המרפאה הפסיכיאטרית של ביה"ח מקיימת קבוצות תמיכה לזוגות ולנשים לא נשואת הנמצאים בטיפולנו.
מטרות הטיפול הקבוצתי התומך:
אוכלוסיה זו מתחלקת לשתי קבוצות עיקריות: אחת מורכבת ממקרים בהם הפריה חוץ-גופית מהווה טיפול ייחודי וסופי בהעדר כל דרך אחרת להרות. האוכלוסייה השניה מורכבת ממכלול של כל בעיות הפוריות כמעט, אשר כעקרון קיים סיכוי להרות בהן גם ללא הפריה חוץ-גופית.