ניווט מהיר
פותח על ידי Startup Booster
אכילת ירקות ופירות היא אחת ההמלצות התזונתיות המרכזיות לקידום בריאות הציבור ולמניעת מחלות. הפירות והירקות משמשים כמקור מרכזי של ויטמינים ומינרלים בתפריט היומי. בנוסף נמצא כי צריכה מוגברת של ירקות קשורה בהפחתת מחלות כמו לחץ דם, מחלות לב, סרטן ועוד.
מחקרים מוכיחים כי הפיטו-כימיקלים (פיטו = צומח ביוונית) בצבעים השונים של סוגי הירקות והפירות פועלים יחד עם המרכיבים הנוספים שבירקות וחשובים לבריאות הגוף.
ישנן חמש קטגוריות צבעים של ירקות, כאשר כל צבע מתאפיין בפיגמנטים שונים המקנים את הצבע המיוחד:
ההמלצות לשילוב ירקות ופירות בתפריט היומי הן כ-6 מנות של ירקות ו-3-4 מנות פרי. חשוב לגוון בצבעי הירקות והפירות.
נכתב על ידי מחלקת תזונה ודיאטה במרכז הרפואי הדסה עין כרם.