ניווט מהיר
פותח על ידי Startup Booster
עקרונות התזונה המומלצת מגיל שנתיים ואילך דומים לאלה של המבוגרים. העקרונות מתבססים על ליבת התזונה הבריאה לכלל האוכלוסייה, רק עם תשומת לב לכמויות מותאמות לגיל:
ילדים חשופים היום לגירויים אינסופיים, ובהם כ-10000 פרסומות מזון בשנה בכל אמצעי המדיה. מחקרים הוכיחו כי הפרסומות משפיעות על הילדים ויכולות לעודד אותם לצרוך מזון לא בריא.
במחקרים נמצא קשר ישיר בין שעות צפייה בטלוויזיה לסיכון להשמנה ולאכילה מועטה של ירקות ופירות, ולכן באופן כללי מומלץ להגביל שעות צפייה בטלוויזיה גם עבור ילדים צעירים מאוד.
תזונת חלק גדול מהילדים כיום, כבר מגיל שנתיים, דורשת שיפור. אחוז גדול מהאנרגיה מקורו בסוכרים ובשומנים מתועשים. התזונה חסרה רכיבים תזונתיים חיוניים כדוגמת סידן וכל אלה עלולים לפגוע בתפקוד הכללי ובבריאות בעתיד.
להורים תפקיד חשוב ביצירת סביבה בה אוכלים מזון בריא. מחקרים הוכיחו כי הורים משמשים דוגמה לילד גם בנושאי התנהגויות אכילה ופעילות גופנית. חשוב שהאווירה בבית ובעת הארוחה תאפשר לילד לעשות בחירות תזונתיות בריאות. מומלץ כי פעוטות וילדים יאכלו אותם מזונות כמו המבוגרים, אם כי בכמויות קטנות יותר.כך ניתן ליצור סביבה תומכת, נעימה ועשירה במזונות בריאים.
בנוסף, חשוב שארוחות וגם חטיפים יתבססו על מזונות בריאים: ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, מוצרי חלב דלי שומן, עוף, הודו, דגים, מקורות השומן הרצויים כמו שמן זית, שמן קנולה, טחינה, אגוזים ושקדים (כאשר האגוזים והשקדים חייבים להיות טחונים עד גיל חמש).
נכתב על ידי דורית אדלר מנהלת מחלקת תזונה ודיאטה הדסה עין כרם