המצרכים:
- כוס עדשים חומות או ירוקות, מבוררות
- 1/2 כוס בורגול גס
- 1/2 כוס קינואה
- 2 בצלים קצוצים דק
- מלח, פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
- כמון, כורכום, פפריקה מתוקה לפי הטעם
- 1 כף שמן זית
- 3 כוסות מים
ההכנה:
- שוטפים את העדשים ומרתיחים אותם עם 3 כוסות מים.
- משרים את הבורגול עם מים רותחים לכמה דקות עד לריכוך.
- מוסיפים את הבורגול יחד עם הקינואה לסיר עם העדשים.
- מתבלים במלח, פלפל ושאר התבלינים.
- מכסים היטב את הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהמים מתאדים.
- במחבת אחר מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב קלות.
- מוסיפים למג'דרה, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול.
- אפשר להגיש עם היוגורט המתובל.
להגשה:
יוגורט עד 3% מתובל בשום ונענע