נגישות

המצרכים:

750 גר' נתחי דג ( סלמון, נסיכה, בורי, טונה וכו' )

כף שמן זית

בצל גדול קצוץ

3 שיני שום

400 גר' עגבניות קלופות וקצוצות

2 גזרים פרוסים לעיגולים

4 קישואים קטנים פרוסים לעיגולים

4 כפות מיץ לימון

½ כפית כורכום

2 כפות פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

מלח ופלפל

½ כוס יין לבן יבש

ההכנה:

בסיר גדול שמים את השמן ומזהיבים את הבצל.

מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

מוסיפים את הקישואים ומקפיצים עוד כחמש דקות.

מוסיפים את העגבניות, הגזר, מיץ הלימון, הכורכום, היין, המלח והפלפל.

מבשלים כעשר דקות על אש בינונית.

מסדרים את הדג בתבנית עמוקה חסינת חום, יוצקים עליו את הרוטב עם ירקות ומפזרים את הפטרוזיליה.

מכניסים לתנור בחום של 190 מעלות ואופים 20 דקות.