ניווט מהיר
פותח על ידי Startup Booster
מרפאת המומחים ברפואת שיניים בהדסה הר הצופים אירחה כנס במסגרת "התכנית ללימודי המשך" של ההסתדרות לרפואת שיניים, בהשתתפות רופאי שיניים מהקהילה ובו הוצגו חידושים ועדכונים בשיתוף האיגוד לרפואת חניכיים. תכנית זו משפרת באופן ישיר את הטיפול בציבור הרחב על ידי רופאי הקהילה.
"טיפול בחניכיים במסגרת טיפולי שיניים מורכבים הוא בדרך כלל טיפול רב תחומי" מסביר ד"ר איציק טייב , מומחה בפריודונטיה (ניתוחי חניכיים ושתלים) ומנהל מרפאת המומחים בבית החולים האוניברסיטאי הדסה הר הצופים.
"מטופלים רבים אינם מבינים את החשיבות הרבה שיש לביקורות שוטפות אצל רופא השיניים ונטייתם הטבעית היא להגיע לטיפול רק כאשר משהו ממש מטריד אותם או כואב. החיסרון בכך הוא שברגע כזה הרופא מגלה בדרך כלל מספר נגעים וליקויים הדורשים בו זמנית פתרון בלוח זמנים קצר, וזהו אחד האתגרים המשמעותיים העומדים בפניו. כאשר מגיע מטופל חדש למרפאה בקהילה, הבדיקה הבסיסית והראשונית שמבצע רופא השיניים מוקדשת קודם כל לאיסוף נתונים, דיוק באבחנות, הרכבת תמונה קלינית מבוססת של הטיפולים להם נדרש המטופל ולזיהוי גורמי הסיכון".
"מרפאת המומחים שלנו בהדסה הר הצופים מארחת ושותפה פעילה בתוכנית ללימודי ההמשך של ההסתדרות לרפואת שיניים, מחוז ירושלים, בניהולו של ד"ר ברנט רוטנברג" מספר ד"ר טייב "במסגרת התוכנית מגיעים רופאי שיניים מהקהילה על מנת להתעדכן בחידושים. רופאי השיניים בקהילה בדרך כלל עובדים במרפאתם הפרטית לבדם או עם צוות יחסית קטן. השתתפותם בתכנית חושפת אותם לדרכי טיפול וגישות שונות ואחרות, מציידת אותם בידע, כלים חדשים, מעשירה את היכרותם עם רופאים אחרים ובכך משפרת את אופן הטיפול בציבור הרחב אשר יוצא נשכר מתהליך זה באופן ישיר".
לפני מספר ימים בשיתוף האיגוד הישראלי לרפואת חניכיים הגיעו להדסה עשרות רופאים מהקהילה שנחשפו לחידושים ולשינויים בתחום זה.
הכנס נפתח ע"י ד"ר טייב בהצגת סקירה עולמית על הקשר העדכני בין הרופא המטפל למומחה במחלות חניכיים - חשיבות העיתוי המוקדם, הבנת מעטפת היכולות והיקף תרומתו של המומחה במצבים מורכבים ומשמעות התחזוקה לטווח הארוך.
ד"ר חיה מאיר וד"ר גיל סלוצקי סיפרו על אפליקציה דיגיטלית לשימוש בסיווג החדש של מחלות חניכיים שמקורו בפדרציה האירופית וכולל תיאורי יסוד של staging &grading . הסיווג המפורט הנ"ל מאפשר דיוק באבחנה, במהלך המחלה ותחזית הסיכון להתפתחותה.
ד"ר תמר דוקרסקי-מרקס הציגה ניתוחים שונים לכיסוי שורשים חשופים שמטרתם להגן על רקמת שורשי השיניים (השתלת חניכיים) , להקטין רגישויות לשינויי טמפרטורה ולשפר משמעותית את מראה האסתטי בחיוך.
ד"ר אסתר בנצקי - נמדר עדכנה בתחום הניתוחים למטרת החדרת שתלים מידיים מול שתלים מאוחרים-יתרונות, חסרונות וסיבוכים. וזאת במיוחד על רקע ציפיות ובקשות המטופלים כיום לטיפולים מהירים וקצרים, הנמצאים לעיתים קרובות בניגוד לתהליכים הביולוגים הזקוקים להמתנה ולמספר שלבים על מנת למקסם את סיכויי ההצלחה.
ד"ר צביקה יואלי הדגיש את חשיבות בריאות רקמת החניכיים כאבן יסוד בביצוע שיקום פה מורכב וממושך הכרוך בעלויות גבוהות ובציפיות גבוהות מצד המטופל ליציבות ארוכת טווח. הכוחות הפועלים בלעיסה והסביבה האוראלית הייחודית מהווים אתגר משמעותי בשיקום הפה והשגת רקמת חניכיים יציבה מעניקה יתרון משמעותי.
ד"ר מוטי פינדלר הציג עדכונים בהתמודדות עם תרופות נוגדי קרישה בהכנה ובביצוע ניתוחים קדם שיקומיים והסביר כיצד ניתן להקטין את הסיכון לדימום מסיבי בחלל הפה.
"האווירה הטובה הנוצרת במסגרת לימודית זו משקפת תהליך ייחודי שבו רופאים אשר עוסקים מספר שנים במקצועם מגיעים לראות ולשמוע מומחים ותיקים וניתנת חשיבות רבה לדיון ודיאלוג כדי לעודד סקרנות, הטמעה והבנה של הנושאים השונים.
ד״ר טייב, בתפקידו הנוסף משמש כחבר ועד מנהל בעמותת רופאים מתנדבים ״משלש״, ונעזר בפלטפורמה של התוכנית לגיוס רופאים נוספים לטיפול בהתנדבות באוכלוסייה נזקקת בקהילה. "המיזם לטיפול בהתנדבות בקהילה נעשה בהובלתו של ד״ר חנוך הזה, יו״ר העמותה" אומר ד"ר טייב, ישנה עליה משמעותית בקרב הציבור הרחב בביקוש לטיפולים בחלל הפה על רקע עליה בתחלואה האוראלית בתקופה זו של פוסט קורונה ולכן אנו עובדים על גיוס של רופאים נוספים והעלאת המודעות לטיפול בהתנדבות בקהילה".