בשורה לתושבי ירושלים רבתי: בבית החולים הדסה עין כרם החלה לפעול מרפאה ייעודית להערכה ולמעקב אחר מחלימים מקורונה.
לאור ריבוי מקרי התחלואה בארץ ובירושלים, בבית החולים הדסה עין כרם הוקמה מרפאה ייעודית רב תחומית חדשה לצורך הערכה של מטופלים שהחלימו מקורונה, ולמעקב אחר מצבם הרפואי
כידוע, נגיף הקורונה החדש (SARS-COV2) גרם להתפרצות נרחבת של תחלואה בארץ ובעולם מאז דצמבר 2019. בנוסף לדלקת ריאות, ניתן לראות השפעות של הנגיף על מערכות גוף רבות אחרות הגורמות לתסמינים רבים אצל המטופלים, לדוג' ניתן למצוא תלונות נשימתיות שונות כגון קוצר נשימה או שיעול ממושכים, פגיעה במערכת הקרישה של הדם, במערכת העיכול, תופעות נוירולוגיות הכוללות אובדן חוש הטעם וריח, הפרעות שינה זיכרון וריכוז, חולשה ועייפות שלא חולפים, נשירת שיער, כאבי פרקים ושרירים, הפרעות במצב רוח ועוד ועוד.
לאור ריבוי מקרי התחלואה בארץ ובירושלים, בבית החולים הדסה עין כרם הוקמה מרפאה ייעודית רב תחומית חדשה לצורך הערכה של מטופלים שהחלימו מקורונה, ולמעקב אחר מצבם הרפואי.
פרופ' נוויל ברקמן, מנהל מכון הריאה בבית החולים הדסה עין כרם מסביר:
"מחלת הקורונה היא מחלה חדשה לעולם כולו. כשהתפרצה המגיפה לפני פחות משנה לא ידענו עליה דבר ובמהלך הזמן שעובר אנו צוברים יותר ויותר ידע על ביטויי המחלה ועל השלכותיה לטווח ארוך.
כבר כיום, אנו מזהים השלכות רבות ומגוונות, חלקן קשות ונמשכות שבועות וחודשים אחרי החלמה מהמחלה החריפה. תופעות אלו הנמשכות שבועות אחרי ההחלמה מהמחלה בולטות במיוחד (אם כי לא רק), במטופלים אשר סבלו ממחלה חריפה קשה יותר, ושנזקקו לאשפוז. לאור זאת, הוקמה במכון הריאה בבית החולים הדסה עין כרם מרפאה ייעודית למחלימי קורונה, על מנת שנוכל להעריך את ההשלכות הגופניות והנפשיות של אלו שהבריאו לטווח ארוך. מאחר ואנו רואים חשיבות לניהול המטופלים על ידי רופאים מתחומים שונים תחת קורת גג אחת אנו מעניקים טיפול רב מקצועי מותאם למצבו של המטופל, ובשילוב עם תחומי הרפואה השונים (גסטרו, פסיכיאטריה, שיקום, נוירולוגיה ועוד).
וכך אנו נותנים מעטפת שלמה למטופל שמגיע אלינו ויכולים לעשות לו הערכה כללית בכל ההיבטים
מטופלים המגיעים למרפאה הם כאלו אשר החלימו ממחלת ה-COVID-19 על פי הגדרות משרד הבריאות, אך עדיין מרגישים שסובלים מהשלכות רפואיות וזקוקים לליווי והכוונה.
במסגרת המרפאה מבוצעת הערכה על ידי רופא ריאות, ומתבצעת הפניה לבירור הנחוץ לכל המטופל, לפי חומרת מחלתו והסימפטומים המלווים אותו.
"קיימת חשיבות רבה להגעת מטופלים שהיו מאושפזים ונזקקו לחמצן או שהיו בטיפול נמרץ" מוסיף פרופ' ברקמן, "אולם חשוב גם לציין שמטופלים שסבלו ממחלה קלה ולא היו מאושפזים עלולים לסבול מהשלכות ארוכות טווח. על כן אנו רואים חשיבות בהתייצבות המטופלים במרפאה כדי להעניק להם את התמיכה והמעקב להם הם זקוקים".
תומר, בן 42, חלה בקורונה לפני ארבעה חודשים, הגיע למרפאה בשל אובדן חוש טעם וריח שעדיין נמשך: "חליתי לפני ארבעה חודשים בקורונה, לשמחתי אצלי המחלה עברה יחסית קלה עם יומים של חום ועוד מספר ימים של שיעול.
מאז שחליתי ועד היום חוש הטעם והריח עדיין לא חזר וזה עורר אצלי מעט פחד ודאגה.
שמעתי על המרפאה בהדסה דרך חבר ובגלל שאני שומע שהמחלה יכולה לגרום לפגיעות נוירולוגיות ולפעמים אף לבעיות ללב החלטתי ללכת למומחים שרואים אנשים כמוני ויכולים לבצע לי הערכה כללית ולומר לי אם אני זקוק לטיפול כלשהו.
כשהגעתי למרפאה ישבו סביבי עוד אנשים שהבריאו וסובלים בתופעות שונות.
אחרי בדיקה מקיפה שביצע לי ד"ר ד"ר פארס דראושה, מומחה במחלות ריאה ורפואה פנימית, הוסבר לי כי התופעה שיש לי מאוד שכיחה ושלוקח לה מעט זמן עד שהיא חולפת, שאר הבדיקות שעברתי תקינות דבר שמאוד הרגיע אותי.
אני ממליץ בחום לכל מי שחלה בנגיף להגיע להיבדק בהדסה , זו מחלה חדשה שאף אחד מאתנו לא מכיר והצוות המטפל פה עושה בדיקה מקיפה ויסודית לכל אחד על מנת לבדוק אם יש השלכות למחלה בהן יש לטפל".