ניתן להזמין תור בקליק למומחים של הדסה!
לרפואה ציבורית ושר״פ
לרפואה ציבורית ושר״פ
ניווט מהיר
פותח על ידי Startup Booster
בסרטון זה אנו מתוודעים לתהליך ניתוח מיתרי קול, הנעשה באופן ייחודי דרך הפתחים הטבעיים של הגוף ותחת מיקרוסקופ. במרכז הפרק, ניתוח עדין ומדויק של אדון בן 65, נהג מקצועי ומעשן, שבדיקות קודמות חשפו נגעים על מיתרי הקול החשודים כסרטניים. הסרטון מציע הצצה לחדר הניתוח, שם טכנולוגיה מתקדמת ומיומנות רפואית מתאחדות לצורך טיפול אופטימלי ושימור הפונקציות החיוניות של המטופל.
בסרטון זה, אנו מציגים פרוצדורה צינטורית לתיקון הפרעת קצב לב, שבה מטופלת בת 70 תעבור טיפול לאיתור והסרת המוקד הגורם לדפיקות לב מהירות ולא נעימות וכאבים חוזרים. הטיפול יבוצע באמצעות צריבה בגלי רדיו דרך צינטור, לאחר שטיפול תרופתי לא הביא לתוצאות מספקות. הסרטון מדגיש את השלבים השונים של הפרוצדורה ואת התועלת הצפויה ממנה לשיפור איכות החיים של המטופלת.
היום נבצע ניתוח של שחרור וקביעה רובוטית של חוליות הגב לגבר בשנות ה-30 לחייו, אשר כבר נותח בעבר וחזר אלינו לטיפול. המטופל, שכעת מרותק למיטה, לא הגיב לטיפולים שמרניים, דבר שהוביל אותנו לבחור בשיטת ניתוח רובוטית. הטכנולוגיה הרובוטית, הינה פיתוח ישראלי מתקדם, מאפשרת שילוב של דיוק רובוטי עם יכולת נראות מעולה, ותומכת בנו לזהות בצורה מדויקת את מיקומם של הכלים הרפואיים ביחס לעמוד השדרה בכל רגע נתון. טכנולוגיה זו מקנה לנו את היכולת לבצע את הניתוח באופן הטוב והבטוח ביותר עבור המטופל.
ד"ר רוני שרברק חסידים - רופאת עור בכירה, מח' עור ומין, הדסה עין כרם מפריכה את המיתוס "גילוח שיער גורם לצמיחה מואצת של שיער עבה וכהה", האם מה שתקף לגבי שיער גוף תקף גם לגבי שיער הראש, שצומח על הקרקפת ואילו דברים משפיעים על שורש השיערה.
הסרטון מציג את הפרוצדורה הנכונה לטיפול בילד שנכווה מנוזל חם, כולל הדרכות ברורות מה לעשות מיד לאחר הכוויה.
ד"ר סתיו סרנה כאהן, כירורג פלסטי ומומחה לכוויות וצלקות, מסביר את הצעדים הנדרשים לטיפול ראשוני: הרחקת גורם הכוויה, שטיפת הכוויה ועטיפתה במגבת נקיה ויבשה, הסרת תכשיטים ופרטי לבוש העלולים להזיק לאספקת הדם, והעברת הילד במהירות לטיפול רפואי דחוף.
הסרטון מדגיש את החשיבות של פעולה מהירה ונכונה כדי למנוע נזק נוסף ולשפר את תוצאות הטיפול בכוויה.
בסרטון זה, ד"ר לורין לויט, מנהלת היחידה להריון בסיכון בהדסה הר הצופים, מסבירה על חשיבות הזריקת אנטי D במהלך ההריון ולאחר הלידה לנשים עם סוג דם RH שלילי.
הסרטון מתחיל בהסבר על בדיקת סוג הדם שנערכת בתחילת ההריון, התמקדות בחשיבות של זיהוי סוג הדם RH של האישה. ד"ר לויט מסבירה כיצד במקרה של סוג דם RH שלילי אצל האם וחיובי אצל העובר, קיים סיכון לפיתוח נוגדנים שיכולים לפגוע בעוברים בהריונות עתידיים.
היא מתארת את התהליך של מתן זריקת אנטי D כדי למנוע את פיתוח הנוגדנים הללו ומדגישה את חשיבותה בשמירה על בריאות העובר והאם. הסרטון מסביר גם מתי ואיך מתבצעת הזריקה, כולל המלצות למתן זריקה נוספת לאחר הלידה אם סוג הדם של התינוק הוא RH חיובי.