ניווט מהיר
פותח על ידי Startup Booster
ד"ר יונתן כהן - אונקולוג / מנהל היחידה למחקרים קליניים במכון שרת, הדסה עונה לשאלה "האם כדאי להשתתף במחקר קליני?" ולמה, ומה כדאי לעשות במידה ומתקבלת הצעה שכזו.
ד"ר רוני שרברק חסידים - רופאת עור בכירה, מח' עור ומין, הדסה עין כרם מפריכה את המיתוס "גילוח שיער גורם לצמיחה מואצת של שיער עבה וכהה", האם מה שתקף לגבי שיער גוף תקף גם לגבי שיער הראש, שצומח על הקרקפת ואילו דברים משפיעים על שורש השיערה.
הסרטון מציג את הפרוצדורה הנכונה לטיפול בילד שנכווה מנוזל חם, כולל הדרכות ברורות מה לעשות מיד לאחר הכוויה.
ד"ר סתיו סרנה כאהן, כירורג פלסטי ומומחה לכוויות וצלקות, מסביר את הצעדים הנדרשים לטיפול ראשוני: הרחקת גורם הכוויה, שטיפת הכוויה ועטיפתה במגבת נקיה ויבשה, הסרת תכשיטים ופרטי לבוש העלולים להזיק לאספקת הדם, והעברת הילד במהירות לטיפול רפואי דחוף.
הסרטון מדגיש את החשיבות של פעולה מהירה ונכונה כדי למנוע נזק נוסף ולשפר את תוצאות הטיפול בכוויה.
פרופ' ורד מולכו פסח - מנהלת יחידת עור ומין, הדסה עין כרם מציגה למתמחה דניה אבו עצב - מקרה ועל הד"ר לאבחן את המקרה על פי תשובותיה של פרופור ורד.
לאחר הדיאגנוזה, פרופ' ורד מולכו פסח מסכם ומסביר את הדיאגנוזה שניתנה - מולוסקום בילדים, ומסבירה אודות המחלה, על השכיחות שלה, ומה דרכי הטיפול בה.
בסרטון זה, ד"ר לורין לויט, מנהלת היחידה להריון בסיכון בהדסה הר הצופים, מסבירה על חשיבות הזריקת אנטי D במהלך ההריון ולאחר הלידה לנשים עם סוג דם RH שלילי.
הסרטון מתחיל בהסבר על בדיקת סוג הדם שנערכת בתחילת ההריון, התמקדות בחשיבות של זיהוי סוג הדם RH של האישה. ד"ר לויט מסבירה כיצד במקרה של סוג דם RH שלילי אצל האם וחיובי אצל העובר, קיים סיכון לפיתוח נוגדנים שיכולים לפגוע בעוברים בהריונות עתידיים.
היא מתארת את התהליך של מתן זריקת אנטי D כדי למנוע את פיתוח הנוגדנים הללו ומדגישה את חשיבותה בשמירה על בריאות העובר והאם. הסרטון מסביר גם מתי ואיך מתבצעת הזריקה, כולל המלצות למתן זריקה נוספת לאחר הלידה אם סוג הדם של התינוק הוא RH חיובי.
ד"ר רונית גלעד - מנהלת היחידה הגניקולוגית, הדסה הר הצופים מסבירה מהו וירוס הפפילומה, HPV, מה לגבי חיסון נגד הוירוס, איך נדבקים, מי נמצא בסיכון יותר גבוה לחלות, איך עושים גילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם והאם יש תופעות לוואי לחיסון.