נגישות

היחידה לאונקולוגיה של השד

סרטן השד הינו הגידול הממאיר השכיח ביותר בקרב נשים בארץ ובעולם. אחת מתוך שמונה נשים תחלה בסרטן השד במהלך חייה. בישראל מאובחנות מדי שנה מעל-5,000 נשים.

אונקולוגיה של השד

המחלה שכיחה יותר אחרי גיל 50 אך אינה נדירה בגילאים צעירים יותר וכ-25% מהאבחנות הן בגיל צעיר מ-50 שנה.

כ-5% מהמטופלות מאובחנות בגיל הצעיר מ- 40 שנה. מעקב אצל כירורג שד, ממוגרפיה אולטרסאונד של השד ועוד, מגדילים את הסיכוי לגילוי מוקדם של סרטן השד ומעלים משמעותית את סיכויי ההחלמה מהמחלה לכדי 90% עם טיפול מתאים.

גורמי הסיכון לסרטן שד אינם ידועים במלואם. מין וגיל הם גורמים מרכזיים וכן הסיפור המשפחתי ותורשתי (רקע גנטי). מרבית מקרי סרטן השד אינם תורשתיים ומקרי סרטן שד תורשתי מהווים רק כ-15%-10% מכלל המקרים.

המגזין NEWSWEEK קובע: המערך האונקולוגי של הדסה הטוב ביותר בישראל ומהמובילים בעולם

התפתחות המחלה מושפעת מגורמים סביבתיים, התנהגותיים ותורשתיים. פרויקט ריצוף הגנום האנושי אפשר את זיהויים של מספר גורמים גנטיים המשפיעים על התפתחות המחלה.

שני הגנים העיקריים אשר מוטציות בהם מהוות את הגורם השכיח ביותר לסרטן שד תורשתי הם BRCA1 ו-BRCA2. מוטציה תורשתית באחד מגנים אלו מגבירה את הנטייה לתחלואה אצל נשים, בעיקר בסרטן שד ובסרטן השחלות.

גברים שהינם נשאים של מוטציה בגנים ,BRCA נמצאים בסיכון מוגבר לפתח סרטן ערמונית בהשוואה לאוכלוסייה הכללית והוא עלול להיות אלים יותר. לנשאים של מוטציה בגנים BRCA, גברים ונשים, ישנו סיכון גבוה יותר גם לחלות בסרטן הלבלב ובסוגי סרטן אחרים.

למרות שמוטציות ב – BRCA מוגדרות כסיבה העיקרית לסרטן שד תורשתי, ישנם גנים נוספים שעלולים להגביר את הסיכון לסרטן השד והשחלות כמו CHEK 2, PTEN, P53, PALB ועוד. גם במקרים של נשאות לגנים אלו, מוגדרים הנשאים כקבוצה בסיכון גבוה וישנה חשיבות גבוהה לביצוע מעקב על ידי צוות מומחים.

תחת היחידה לאונקולוגיה של השד פועלת מרפאה ייחודית, מרפאת נשאיות, בהנהלת ד"ר לונה כדורי. מרפאת הנשאיות במכון שרת, בונה, יחד עם הנשאיות/נשאים תוכנית מקיפה למעקב, מניעה וטיפול. (להכניס כאן קישור למרפאת נשאיות)

בשנים האחרונות גידולי השד עוברים סיווג מחדש לתת-סוגים מעבר לחלוקה לשלושה סוגים עיקריים: גידול הורמונלי עם קולטנים לאסטרוגן ופרוגסטרון, גידול עם ביטוי יתר של, HER2 גידול טריפל נגטיב שאין בו קולטנים לאסטרוגן ופרוגסטרון ואין בו ביטוי יתר של. HER2 – אולם סרטן שד הרבה יותר מורכב מחלוקה לשלושה סוגים של גידולים . כיום נעשה אפיון מדויק של הגידול תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות על ידי צוות מיומן המאפשר התאמה של הטיפול בצורה מיטבית בכל שלבי המחלה ("רפואה מותאמת אישית") ויחד עם טיפול מקצועי, רב תחומי מאפשר הענקת טיפול אופטימלי.

היחידה לאונקולוגיה של השד עובדת בשיתוף פעולה צמודה עם צוות מומחים רב תחומי (Multidisciplinary) הכולל כירורגים, רדיולוגים, פתולוגים, גנטיקאים, פלסטיקאים, גינקולוגים וצוות פסיכו-סוציאלי על מנת להעניק טיפול מיטבי למטופלות – כאשר מה שמנחה את הטיפול זו הגישה הטיפולית ההוליסטית של המטופלת במרכז.

ביחידה ישנה פעילות מחקרית נרחבת הכוללת מחקרים קליניים מהמתקדמים בתחום, תרופות חדשניות לטיפול בסרטן השד לצד שיתופי פעולה עם חוקרים בתחום הסרטן והביו-אינפורמטיקה. צוות היחידה שואף למצוינות קלינית לצד מצוינות מחקרית ואקדמית על מנת להגיע לאחוזי ריפוי גבוהים.

היחידה נותנת מענה לכל אורך שלבי המחלה השונים, החל בשלב האבחנה, תקופת הטיפול, ייעוץ לפני ניתוח לשחזור השד במידת הצורך וממשיכה ללוות גם את המחלימות בתוכנית ייחודית למחלימות הקיימת במכון.

צוות היחידה לאונקולוגיה של השד מורכב מאחיות מתאמות אונקולוגיה, צוות פסיכולוגי ומנהלת אדמיניסטרטיבית.

דברים שכדאי לדעת

מחלקות ומרפאות

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

הדסה כאן בשבילכם

כתובתבניין אשפוז עגול, קומה 3
שעות פעילותיש לוודא את זמני המרפאות עם קביעת התור
טלפון02-6777755
פקס02-6777750
דואר אלקטרוני [email protected]