הנחיות לדיאטה עשירת סיבים לטיפול בעצירות לאחר לידה
עצירות לאחר לידה:
עצירות יכולה להיגרם לאחר הלידה מסיבות שונות. ההנחיות הבאות, ברוח ההמלצה לשמור על דיאטה עתירת סיבים, יכולות להקל על מצב העצירות:
יש להקפיד על שתייה מרובה, כ-2 ליטר ביום. לאמהות מניקות יש להוסיף עוד כחצי ליטר.
יש לסגל הרגלי אכילה מסודרים - ארוחות מסודרות, לא לוותר על ארוחת בוקר.
אין לדחות הליכה לשירותים ויש להקדיש לכך זמן.
מומלץ לשמור על גישה רגועה וסבלנות.
טיפול תרופתי - יש להתייעץ עם רופא ולשקול טיפול תרופתי במידה ואין שיפור במצב העצירות.
מזונות מומלצים למניעת עצירות לאחר לידה
מומלץ לבחור מזונות המכילים סיבים תזונתיים אשר יסייעו לפעילות מערכת העיכול.
ירקות - מומלצים כל סוגי הירקות בקליפתם.
פירות - מומלצים כל סוגי הפירות למעט אכילת בננה, רימון, גויאבה ואפרסמון.
לחם ודגנים - יש להעדיף דגנים מלאים כמו לחם מחיטה מלאה, לחם שיפון, בורגול, שיבולת שועל (קוואקר), כוסמת, דגני בוקר מלאים וכו'. מומלץ גם לאכול תפוח אדמה ואורז לבן.
קטניות - מומלצות כל סוגי הקטניות כמו עדשים, חומוס, אפונה, שעועית וכו'. אין סיבה לחשוש מגזים לתינוק.
פירות יבשים - מומלץ לאכול פירות יבשים בשלמותם כמו שזיפים, משמשים ותאנים. ניתן להשרות שזיפים במים למספר שעות ולשתות את הנוזל לאחר מכן.
הוספת כף סובין/ שיבולת שועל למרקים, רטבים, יוגורט.
יוגורט ביו/ אקטיביה.
עגבנייה מגורדת עם כפית שמן זית.