נגישות

הנחיות לדיאטה עשירת סיבים לטיפול בעצירות לאחר לידה

עצירות לאחר לידה:

עצירות יכולה להיגרם לאחר הלידה מסיבות שונות. ההנחיות הבאות, ברוח ההמלצה לשמור על דיאטה עתירת סיבים, יכולות להקל על מצב העצירות:

יש להקפיד על שתייה מרובה, כ-2 ליטר ביום. לאמהות מניקות יש להוסיף עוד כחצי ליטר.

יש לסגל הרגלי אכילה מסודרים - ארוחות מסודרות, לא לוותר על ארוחת בוקר.

אין לדחות הליכה לשירותים ויש להקדיש לכך זמן.

מומלץ לשמור על גישה רגועה וסבלנות.

טיפול תרופתי - יש להתייעץ עם רופא ולשקול טיפול תרופתי במידה ואין שיפור במצב העצירות.

מזונות מומלצים למניעת עצירות לאחר לידה

מומלץ לבחור מזונות המכילים סיבים תזונתיים אשר יסייעו לפעילות מערכת העיכול.

ירקות - מומלצים כל סוגי הירקות בקליפתם.

פירות - מומלצים כל סוגי הפירות למעט אכילת בננה, רימון, גויאבה ואפרסמון.

לחם ודגנים - יש להעדיף דגנים מלאים כמו לחם מחיטה מלאה, לחם שיפון, בורגול, שיבולת שועל (קוואקר), כוסמת, דגני בוקר מלאים וכו'. מומלץ גם לאכול תפוח אדמה ואורז לבן.

קטניות - מומלצות כל סוגי הקטניות כמו עדשים, חומוס, אפונה, שעועית וכו'. אין סיבה לחשוש מגזים לתינוק.

פירות יבשים - מומלץ לאכול פירות יבשים בשלמותם כמו שזיפים, משמשים ותאנים. ניתן להשרות שזיפים במים למספר שעות ולשתות את הנוזל לאחר מכן.

הוספת כף סובין/ שיבולת שועל למרקים, רטבים, יוגורט.

יוגורט ביו/ אקטיביה.

עגבנייה מגורדת עם כפית שמן זית.

לכתבות נוספות באותו נושא שכדאי לקרוא: