נגישות

כן, גם בקרב צעירות - אבחון מוקדם של סרטן השד מציל חיים

עליזה ברקוביץ - שפר

עולם הרפואה מתקדם ואפשרויות הטיפול כיום רבות, בוודאי שבבתי חולים מתקדמים ובעלי יכולות טכנולוגיות ומדעיות נרחבות כמו הדסה. על פי הנתונים הרשמיים, ישנם כ-90% הצלחה בריפוי של סרטן השד, נתון מעודד כשלעצמו - אולם התנאי הוא גילוי מוקדם.

"יש חשיבות מכרעת להקפדה על בדיקות מוקדמות כבר מגיל צעיר", מדגישה עליזה ברקוביץ שפר, אשר בתפקידה מלווה נשים צעירות המטופלות בסרטן שד במרכז הרפואי הדסה.

במסגרת עבודתה הייחודית במערך בריאות האישה, היא מכינה את הנשים לקראת הפגישות עם הצוות הרפואי, מתוך הבנה מלאה לצרכים הייחודים של כל אישה ואישה, ובהמון רגישות ותמיכה. היא מלווה את המטופלות שאובחנו עם סרטן השד לאורך הדרך וההתמודדות הלא פשוטה ואכן לא מעט מהן הן צעירות. 'ישנם הרבה מיתוסים בתחומי הרפואה, אחד הבולטים והנפוצים שבהם הוא שאפשר לאבחן סרטן שד רק בגילאים מתקדמים יותר. מניסיוני אוכל לחדד ולהמליץ לכל אישה, גם אם היא צעירה, להיות קשובה לעצמה ולא להתבייש. להתעקש במקרים שבהם יש תחושה של שינוי בגוף על בדיקה מקיפה על ידי מומחה בתחום. במקרים בהם קיים רקע משפחתי של תחלואה בסרטן, מומלץ לגבש תכנית מעקב מסודרת ביחד עם רופא המשפחה או רופא כירורג", היא מדגישה. "כמו כן, ההמלצה היא לבחון אפשרות של בדיקה גנטית כדי לדעת מה קיים ולמי מבני המשפחה, שהרי זוהי בדיקה מכרעת להצלת חיים. סל הבריאות מכיל בתוכו מימון לבדיקה גנטית לנשים ממוצא אשכנזי למשל, ובקרב אוכלוסייה זו יש סיכון גבוה יותר להיות נשאית.

מתוך הבנה שבעלות רקע גנטי זקוקות לליווי משמעותי ומקצועי, במרכז הרפואי 'הדסה' אנו מפעילים מרפאה מיוחדת המלווה נשים נשאיות, כלומר מי שאובחנו ככאלה הנושאות את הגנים העלולים לסכן את מצבן הרפואי ולגרום לסרטן השד. לא פעם נשים פוחדת מהבדיקה הגנטית, אולם היתרון שבידיעה גדול על החיסרון, שכן נשים אלו נמצאות במעקב מתמיד וסיכויי ההחלמה לאחר גילוי מוקדם הם גבוהים יותר. אנחנו כאן עבור כל הנשים, וגם עבור הנשים הצעירות, תמיד בהכלה ובהקשבה מלאה וייעוץ מקצועי".

מרכזים