נגישות

מחקר

המחקר במחלקת השיקום האורתופדי נעשה בשיתוף פעולה עם המחלקה האורתופדית בבית החולים הדסה וכולל בדיקת שווי משקל באמצעים ממוחשבים של מטופלים לאחר ניתוח לקרע במניסקוס. כמו כן נבדקת השפעת ניתוח החלפת הברך על שיווי משקל סטטי ודינמי של המנותחים והקורלציה בין שיווי המשקל ואיכות הניידות, בחולים מבוגרים עם אוסטוארטריטיס. נושא מחקרי נוסף הינו השימוש בטכנולוגיה חדשנית במכשור אורתופדי בחולים הסובלים מפוליומיאליטיס.

מחקר לפיתוח מערכת מציאות מדומה (Virtual Reality) לטיפול בחולים הסובלים מכאב כרוני או ירידה תפקודית לאחר אירוע מוחי בשיקום: www.hadasit.org.il

טיפול לוקומוטורי על ידי מכשיר ה-LOKOMAT בחולים עם הפרעה מוטורית. נערכים מספר מחקרים קליניים בנושא טיפול לוקומוטורי על ידי מכשיר ה -LOKOMAT בחולים שנמצאים 3 עד 12 חודשים לאחר אירוע מוחי, בחולים עם פגיעה ספינלית, חולים עם חבלת ראש וחולים הסובלים מטרשת נפוצה.

טיפול אארובי בחולים לאחר אירוע מוחי: ידוע שאצל חולים שעברו אירוע מוחי קיימים שינויים בתפקוד המערכת האוטונומית, במסגרת המחקר שנעשה במחלקת השיקום נבדקה השפעת הפעילות הגופנית האאירובית על המערכת האוטונומית בחולים שעברו אירוע מוחי. במחקר ההמשך נבדקים מדדים גנטיים הקובעים האם ניתן לצפות מי מהחולים יפיק תועלת מהפעילות הגופנית ומי לא.

טיפול בעזרת שיטת CIMT- CONSTRAINT INDUCED MOVEMENT THERAPY , הפעלה מכוונת עם הגבלת היד. טיפול זה שפותח ע"י דר' אדוארד טאוב מאוניברסיטת אלבמה בשעות השמונים ומיועד לחולים הנמצאים 3 חודשים עד שנה לאחר אירוע מוחי. במהלך הטיפול מתבצעת קשירה של היד הבריאה למשך 90% מזמן ערנות ואימון מרוכז של היד החלשה למשך 6 שעות ביום למשך שבועיים.

הטיפול הוכח במחקר מבוקר (מחקר ה EXICTE) כגורם לשיפור תפקוד היד החלשה בהשוואה לטיפול מקובל. במחקר שלנו אנו בודקים את השפעת הטיפול על תפקוד החולים וכן את השינוי המוחי המתחולל בעקבות הטיפול בעזרת בדיקת MRI תפקודי (fMRI).