נגישות

כאב הינו חוויה אישית וסובייקטיבית. רק את יכולה לתאר את כאבך ובאיזו מידה הוא מפריע לתפקוד, לנוחות ולרווחה שלך.

למה חשוב לטפל בכאב?

טיפול טוב בכאב מאפשר תחושת נוחות, החלמה מהירה ומניעת סיבוכים. כשכואב פחות, השינה טובה יותר, החרדה פוחתת ויכולת ההיענות לתינוק ולצרכיו גוברת. לכאב לא מטופל השלכות שליליות על הגוף ועל הנפש. הוא עלול להגביר סיכון לסיבוכים, להפריע להנקה, לעכב החלמה ואף להאריך את משך האשפוז. על כן, חשוב, צריך ואפשר לטפל בכאב.

במחלקות היולדות, פרוטוקול הטיפול בכאב מותאם להנקה. לשירותך כמה טיפים שיעזרו לך לקבל טיפול מיטבי בכאב :

אנא דווחי לנו על הכאב שלך כשהוא מתחיל להתגבר, אל תחכי שיהפוך לחזק.

במידה והטיפול שקבלת אינו מקל עליך, ספרי לנו. יש לנו אמצעים נוספים לסייע.

אם את חוששת לזוז או לנשום עמוק, יתכן וכאבך אינו מטופל מספיק. חשוב לנו לדעת, נוכל לסייע.

במידה ומתפתחת תחושת גודש בשדיים, רגישות או סדקים בפטמות - מומלץ לטפל בהקדם ולמנוע החמרה של המצב. פני לאחות מרכזת הטיפול.

במידה ויש שאלות או חששות בכל הקשור לטיפול בכאב, צוות המחלקה ישמח לעמוד לשירותך.

כאב לאחר לידה נרתיקית

הכאב השכיח ביותר לאחר לידה רגילה (נרתיקית) הינו כאב הנובע מהתכווצות הרחם. כאב זה הינו טבעי וצפוי בימים הראשונים לאחר לידה. הוא מופיע בעיקר בזמן ההנקה ואחריה. ניתן על פי הצורך להיעזר במשככי כאב. אנא פני לאחות המטפלת בך.

במידה ועברת אפיזיוטומיה (חתך בחיץ) או שיש לך קרעים שנתפרו, יתכן ותחושי כאב באזורים אלה. כאב זה צפוי להשתפר בהדרגה במהלך הימים הראשונים שלאחר הלידה.

כיצד ניתן להקל? באמצעות פד קפוא, שטיפות עם מים פושרים או קומפרס עם חומר רפואי קר. במידת הצורך ניתן לפנות לצוות המטפל ולהוסיף משככי כאב.

במהלך שהותך במחלקה, יתכן ויוצע לך שילוב של שני משככי כאב. השילוב נועד לשפר את יעילות שיכוך הכאב. הוא בטוח, מומלץ ומהווה חלק מהנחיות מקובלות לטיפול בכאב לאחר לידה.

מידע נוסף לגבי מגוון האמצעים לטיפול בכאב תרופתיים ולא תרופתיים, יימסר על ידי הצוות המטפל.

כאב לאחר ניתוח קיסרי

ניתוח קיסרי הינו ניתוח ייחודי בכך שמצופה ממך, תוך כדי החלמה מניתוח, גם להעניק טיפול לתינוקך.

בניתוח קיסרי ישנם תפרים פנימיים ברחם וסיכות או הדבקה על החתך החיצוני בעור.

בימים הראשונים לאחר הניתוח צפוי כאב הקשור לחתך הניתוחי ולהתכווצויות הרחם.

מומלץ על כן בימים אלו, לקבל משככי כאב קלים באופן קבוע כל כמה שעות, כדי למנוע התגברות הכאב וכדי להקל עליך בניידות ובטיפול ביילוד.

מסיבה זו אנו מעודדים אותך לא לסרב לטיפול המניעתי שיוצע לך, גם אם אינך כאובה בשעת מתן הטיפול. מדיניות טיפול זו מפחיתה אירועי כאב חזק והזדקקות למשככי כאב חזקים יותר.

במקרים של כאב בינוני או חזק, ניתן להיעזר במשככי כאב נוספים, חלקם במתן דרך הוריד. לצורך טיפול מיטבי בכאב, נשאיר לך עירוי ל- 48 שעות.

חזרה לפעילות רגילה: קימה מהמיטה והסתובבות ברחבי המחלקה מומלצים וחשובים לזירוז ההחלמה ולמניעת סיבוכים.

כשכואב פחות, את יותר נינוחה, החלמתך מהירה יותר ויכולתך לטפל בתינוק טובה יותר!

בברכה, צוות המחלקה והשירות לטיפול בכאב

המידע המופיע בפרסום זה נועד להשכלה בלבד, ואינו מהווה חוות דעת רפואית ובכל מקרה, אינו תחליף לייעוץ מקצועי רפואי. כל הזכויות שמורות להדסה © אין לצלם, להעתיק ולעשות כל שימוש מסחרי מבלי לקבל אישור בכתב מאת הדסה. החוברת מנוסחת בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד אך היא מיועדת לנשים וגברים כאחד. 2019