נגישות

מטופל/ת יקר/ה שלום רב,

כמטופל/ת שעבר/ה אירוע לבבי או הליך טיפולי בשריר הלב מגיעות לך זכויות שונות וחשוב להתעדכן בהן. בדף מידע זה תוכל למצוא מידע בנושא זכויות סוציאליות של מטופלי לב. מידע זה מונגש כשירות לציבור, אך מימוש זכויות אלו מן הכוח אל הפועל הוא באחריותך בלבד.

אנו לרשותך בכל שאלה, ומאחלים לך בריאות איתנה 

צוות המחלקה הקרדיולוגית

מה חשוב לדעת לגבי הכרת התקף לב כתאונת עבודה?

אדם שמוכיח כי התקף הלב נגרם עקב עבודתו (עקב מאמץ פיזי או נפשי חריג סמוך לאירוע) זכאי לתגמולים, גם אם חזר לעבוד ללא כל פגיעה בשכרו. חשוב לדעת כי ניתן להכיר באירוע אוטם שריר הלב כבתאונת עבודה, אף אם לא אירע בשעות העבודה. מנגד, גם אירוע שאירע במהלך השהות בעבודה לא יוכר בהכרח כתאונת עבודה.

מה חשוב לדעת לגבי פטור ממס הכנסה?

נכות רפואית יכולה להיקבע בעקבות מחלות לב בלבד, או בעקבות ריבוי של בעיות בריאותיות. פטור מתשלום מס הכנסה ניתן במצב בו מוגדרת נכות רפואית של למעלה מ-90% לתקופה של 6 חודשים לפחות.

מה חשוב לדעת לגבי זכויות מקופת החולים?

החלמה/ הבראה - המטופל זכאי לשהות במרכזי החלמה לצורך הבראה/החלמה לאחר אוטם בשריר הלב וניתוח לב (כולל תיקון או השתלה של מסתם בצנתור). ההבראה בת 5 ימים מתקיימת במרכזי החלמה, בהם ניתנת הדרכה ראשונית לחזרה לשגרה ולעבודה, קידום בריאות וחינוך לאורח חיים בריא. השהות במרכזי החלמה היא תחת השגחה רפואית 24 שעות ביממה. על המטופל לבדוק עם הקופה המממנת. יש לתאם ההגעה עם הקופה ומרכז ההחלמה.

שיקום לב - הזכאות ניתנת כחלק מסל הבריאות למטופלים לאחר אוטם בשריר הלב, ניתוח לב, החלפת מסתם, צנתור טיפולי, השתלת דפיברילטור או עם אי ספיקת לב בדרגה 2-3. השיקום כולל פעילות גופנית מבוקרת בליווי ובמעקב צמוד של צוות רפואי, המתבצעת בחדר כושר ייעודי. הזכאות להשתתפות בתוכנית היא למשך 3 חודשים. חשוב שבמכתב השחרור מהאשפוז תכתב המלצה לשיקום לב.

ניטור ביתי - סל הבריאות קובע כי מי שעבר אירוע או ניתוח לב זכאי לשישה שבועות של מנוי לקרדיוביפר (מכשיר המעביר תרשים א.ק.ג דרך טלפון למוקד רפואי).

מה חשוב לדעת לגבי זכויות במקום העבודה?

לשכירים - מומלץ להתייעץ טרם חזרה לעבודה עם רופא תעסוקתי.

ימי מחלה

לאחר התקף לב, המטופל זכאי לארבעה שבועות ימי מחלה.

לאחר ניתוח מעקפים, המטופל זכאי לשבעה שבועות ימי מחלה.

לאחר צנתור אבחנתי המטופל זכאי לשניים או שלושה ימי מחלה.

לאחר צנתור התערבותי, מטופל העוסק בעבודה משרדית - זכאי לשבעה ימי מחלה, מטופל העוסק בעבודת כפיים- זכאי לשבועיים ימי מחלה.

למידע נוסף: ניתן להתייעץ עם עובדת סוציאלית במחלקה, על פי זמינות. כמו כן, מומלץ להיכנס לאתר "כל זכות": - חולי לב בקישור: https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%99_%D7%9C%D7%91 

המידע המופיע בפרסום זה נועד להשכלה בלבד, ואינו מהווה חוות דעת רפואית ובכל מקרה, אינו תחליף לייעוץ מקצועי רפואי. כל הזכויות שמורות להדסה © אין לצלם, להעתיק ולעשות כל שימוש מסחרי מבלי לקבל אישור בכתב מאת הדסה. החוברת מנוסחת בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד אך היא מיועדת לנשים וגברים כאחד.

הדסה כאן בשבילכם