נגישות

צרכנות נבונה: הצעד הראשון לתזונה מאוזנת

בניגוד למה שנהוג לחשוב, תזונה מאוזנת לא מתחילה רק במטבח אלא קודם לכן - בעגלת הקניות. תזונה מאוזרת מתבססת על ירקות ופירות, דגנים מלאים, קטניות ומוצרי חלב דלי שומן, ויש לשים לב לכך גם בעת רכישת המזון. חברות המזון כיום הבינו את המשמעות והקשר שבין תזונה לבריאות ומשקיעים מאמצים לפתח מוצרים אשר עולים בקנה אחד עם המלצות התזונה הבריאה.

כיצד תדעו מה אתם אוכלים?

בשנים האחרונות קיים במדינת ישראל חוק המחייב את חברות המזון לכתוב על המוצר את פירוט מרכיבי המזון וההרכב התזונתי. מידע זה הינו בעל ערך רב ובא לשרת אתכם בבחירת מוצרי המזון. לפני שאתם קונים מוצר הסתכלו על התווית שלו והחליטו בצורה מושכלת האם מוצר זה טוב לבריאותכם.

מדריך לקריאת תוויות של מוצרי מזון

קלוריות - פירוט הקלוריות של מוצר מזון מסוים מתייחסת ל-100 גר' מוצר. לעיתים קרובות המוצר מכיל יותר או פחות מ-100 גר', כך שהתווית יכולה להיות מבלבלת.

שומן - אחד המרכיבים המרכזיים הקובעים את האיכות התזונתית של המוצר. חשוב לזכור ששומנים רווים ושומנים מתועשים, גם אם הם צמחיים , יכולים לסכן את בריאותכם ולכן מומלץ לצרוך מזונות דלים בשומן בכלל ובשומנים אלה בפרט. שומן מוקשה או שומן צמחי הם השומנים הלא רצויים, בנוסף לשומן רווי אשר מומלץ להפחית בצריכתו ככל הניתן.

נתרן - חשוב להדגיש כי אין הרבה נתרן במזונות טבעיים. לעומת זאת, מזונות תעשייתיים מכילים לעיתים קרובות כמויות אדירות של נתרן. ההמלצות המקובלות הן הקטנת צריכת הנתרן באופן כללי, ובפרט עבור אנשים שנמצאים בסיכון ללחץ דם גבוה. אתם תידהמו לגלות כמה נתרן יש במוצרי מזון שונים - שימו לב לבחירה שלכם בסופר!

סידן - מצוי בעיקר במוצרי חלב. אין חובת רישום כמות הסידן במזון, אולם מאחר וסידן חיוני לבריאות ונמצא רק בקבוצה מצומצמת של מזונות אנו ממליצות בחום להתייחס גם לתכולת הסידן בבחירת המזונות.