נגישות

חולי קרוהן מוגבלים במרכיבי המזון אותם הם רשאים לאכול בשל מחלה במערכת העיכול. עם זאת, זה לא אומר שהם לא יכולים לאכול אוכל טעים ומהנה. בעזרת טכניקות בישול שונות ניתן להפוך חומרי גלם מוגבלים למתכונים טעימים ומזינים. במרכז הרפואי הדסה מתקיימות סדנאות לבישול טעים בהנחיית שף מקצועי.

תוכלו לראות כאן מתכונים לדוגמא:

נסיכת הנילוס עם בטטות וג'ינג'ר

מצרכים (ארבע מנות)

750 גר´ פילה דג נסיכת הנילוס.3

3 כפות שמן לטיגון.

2 בצלים יבשים.

3בטטות בינוניות קלופות ופרוסות לטבעות

כמה פרוסות דקות של ג´ינגר טרי.

מיץ מסונן מחצי לימון.

מלח ופלפל שחור (ניתן להוסיף 3 פלפלונים חריפים).

אופן ההכנה:

חממו בסיר עמוק את השמן וטגנו בו את הבצל ואת פרוסות הג'ינג'ר. כשהריח מתחיל להתפשט בחדר, ניתן לסנן את השמן מהבצל והג'ינג'ר ולהחזיר את השמן העשיר בטעם אל הסיר.

סדרו את פרוסות הבטטא בתחתית הסיר. (דאגו שלא יהיו יותר משתיים שלוש שכבות של פרוסות בטטה).

הניחו מעל את הדג ושיפכו מעל את מיץ הלימון המסונן.

תבלו במלח ובפלפל (זה המקום להוסיף את הפלפלים החריפים למעוניינים).

כסו את הסיר ובשלו על אש קטנה במשך כ-30 דקות.

דפי אורז ממולאים בהודו ואבוקדו

מצרכים (ארבע מנות):

8 דפי אורז (ניתן להשיג בחנויות מזון מן המזרח).

200 גרםהודו אדום טחון.

בצל

מלח ופלפל.

יין אדום.

מעט שמן לטיגון.

אופן ההכנה:

רוטב

קצצו את הבצל וטגנו אותו בשמן. כשריח הבצל המטוגן מתחיל להתפשט בחדר ניתן לסנן את השמן מהבצל ולהחזיר אותו למחבת.

תבלו את הבשר במלח ופלפל וטגנו אותו בשמן חם.

ברגע שהבשר מטוגן מכל הכיוונים ("סגור") הוסיפו מעט יין וטגנו עוד מספר דקות.

דפי האורז

מלאו קערה רחבה במים פושרים והכניסו פנימה את דפי האורז עלה אחר עלה. כשהעלה הראשון מקפל את קצוותיו הוציאו אותו, הכניסו עלה נוסף וכך הלאה.

הניחו על משטח העבודה עלה אורז וקפלו את קצוותיו פנימה. הניחו מהמלית בקצה העליון של הדף וגלגלו. הניחו את הדפים המוכנים בצד להתייבשות( 5 דקות לערך).

חממו שמן במחבת, טגנו עד להזהבה, הוציאו והניחו על נייר סופג.

ניתן להגיש עם רוטב טחינה.

מתכונים נוספים, טכניקות וטיפים נוספים ניתן לקבל בסדנאות הבישול

נכתב על ידי מחלקת תזונה ודיאטה הדסה עין כרם בשיתוף עם ד"ר רני פולק