נגישות

תרומתם של הפירות והירקות לבריאותנו גדולה מאד. הם מהווים מקור חשוב לויטמינים מינרלים וסיבים תזונתיים. מחקרים הוכיחו כי צריכה של ירקות ופירות דרך תזונה טובה ומועילה יותר מצריכה של ויטמינים ותוספי מזון.

חשיבותם של הירקות והפירות כמקור לויטמינים נובעת מצבעם המיוחד המסייע במניעת מחלות, הגנה כנוגד חמצון והאטת קצב הזדקנות המוח. לכל צבע הייחודיות שלו ולכן חשוב מאד לאכול ירקות ופירות ממגוון הצבעים.

חשיבותם של הירקות והפירות מתבטאת גם בהיותם מקור לסיבים תזונתיים בתפריט. הסיבים התזונתיים הם פחמימות שאינן מתעכלות אך מסייעות במניעת מחלות לב, סרטן ואיזון רמות השומנים בדם. כמו כן לסיבים תפקיד חשוב בפעילות ובשמירה על בריאותה של מערכת העיכול .

צריכה קבועה ומגוונת של ירקות ופירות הינה חשובה והכרחית כחלק מאורח חיים בריא. מומלץ להקפיד על גיוון, אכילת ירקות טריים או מבושלים בכל ארוחה, לאכול את הירקות והפירות עם הקליפה וגם לעודד את הילדים לאכול פירות וירקות טריים.

נכתב על ידי מחלקת תזונה ודיאטה במרכז רפואי הדסה עין כרם.