נגישות

פעילות גופנית- מרכיב מרכזי לאורח חיים בריא

פעילות גופנית משפרת את הבריאות הכללית וה-well being. תחושת הביטחון העצמי של מתאמנים מחוזקת על ידי תחושת השליטה וההישג האישי. אנשים שמבצעים פעילות גופנית באופן קבוע יורדים יותר במשקל ושומרים עליו לאורך זמן לעומת מי שאינו מבצע פעילות גופנית. לעומת זאת, הצפייה בטלוויזיה ובמחשב הוכחה כמגדילה הסיכון להשמנה לכן מומלץ להגביל את שעות הצפייה.

ביצוע של דיאטה בלבד כדי לרדת במשקל מביאה לאיבוד מסת שומן אבל גם לאיבוד מסת שריר, בעוד שפעילות גופנית ואימוני כוח מביאים לירידה בעיקר במסת השומן - שזו המטרה המרכזית בדיאטה לירידה במשקל. בנייה ושמירה של השריר מסייעת לעיצוב הגוף, לשיפור חילוף חומרים ולכן גם מקלה על שמירת המשקל והדיאטה.

פעילות גופנית טובה לבריאות, אך חשוב לקבל אישור מרופא והדרכה מאיש מקצוע לגבי תוכנית הפעילות גופנית כדי לא לגרום נזק. מומלץ להתחיל עם 10-20 דקות של פעילות ביום ולהתקדם ל-30-45 דקות ליום. מומלץ לבצע פעילות אירובית 3-4 פעמים בשבוע אך להקפיד על פעילות גופנית יומיומית.

אחת הדרכים לשלב פעילות גופנית בחיי היומיום היא ספירת צעדים. הפדומטר, מכשיר ספירת צעדים, סופר את סך הצעדים שלנו במשך כל היום. מומלץ על כ-10,000 צעדים ביום. אולם גם כאן יש להתאים אישית ולכן כדאי להתייעץ באיש מקצוע. יש המון דרכים יעילות להפעיל את הגוף ולהעלות את מספר הצעדים היומי כמו להעדיף שימוש במדרגות ולא במעלית, הליכה קצרה במקום שימוש ברכב ועוד.

נכתב על ידי מחלקת תזונה ודיאטה במרכז הרפואי הדסה עין כרם.