נגישות

פחמימות הינן הבסיס העיקרי לאנרגיה זמינה, ואמורות לספק כמחצית מסך הקלוריות היומיות.

המפתח לתזונה בריאה ושמירה על משקל תקין הינה צריכת פחמימות מורכבת (ולא פחמימות פשוטות) בשילוב של צריכה מתונה של חלבון ושומן.

פחמימות מורכבות יכולות להיות בדגנים מלאים, בירקות ובקטניות שגם מכילות כמות רבה של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים העוזרים לתחושת שובע ממושכת.

לעומתן פחמימות פשוטות יהיו סוכר ושוקולד. גם מיצים ממותקים מכילים בעיקר קלוריות ריקות, שזה ביטוי שמסמל שלמזון יש הרבה קלוריות אך ערך תזונתי נמוך.

נכתב על ידי חיה שוויגר ונועה לביא, דיאטניות קליניות במחלקה לתזונה ודיאטה בהדסה עין כרם.