נגישות

הסלק הוא אחד מהירקות הכי ותיקים שאנחנו מכירים והכי יפה במטבח שלנו מקורו באזור אגן הים התיכון מה שהופך אותו כמתאים באופן טבעי לתזונה ים תיכונית.

הוא עשיר בויטמינים ומינרלים, פיטוכימיכלים וסיבים תזונתיים ולכן עוזר באיזון רמות הכולסטרול בדם ומניעת עצירות והסדרת פעולת מעיים.

המצרכים:

3 ליטר מים

3-4 סלקים בינוניים

3 כפות חומץ או מיץ לימון

כף מלח

4 כפות (בערך) שמיר קצוץ

2 כפות בצל ירוק קצוץ

4 מלפפונים

אופן ההכנה:

קולפים את הסלקים וחותכים אותם לחצאים

מרתיחים 3 ליטר מים בסיר גדול, מוסיפים כף מלח ואת חצאי הסלקים

כשהסלקים רכים, מכבים את האש ומחכים שהמרק יתקרר

מגרדים בפומפייה גסה את חתיכות הסלקים ואת המלפפונים

מוסיפים 3 כפות חומץ או מיץ לימון ומערבבים

לפני ההגשה מוסיפים לכל צלחת 2 כפות שמיר קצוץ וכף בצל ירוק קצוץ. אפשר להוסיף קוביות של טופו

מגישים קר!!!