נגישות

טיפ בריאות מהדסה: עושים על האש

החשיבות בתזונה היא תדירות. יום העצמאות מתרחש רק פעם בשנה, ועדיין אפשר לשמור בו על הבריאות.

יש לה לפחות 75 טיפים לתזונה בריאה, אבל קבלו את 10 הטיפים המרכזיים של ריבקי הררי, מנהלת מחלקת תזונה ודיאטה בהדסה עין כרם ליום העצמאות.

 השרייה של הבשר במרינדה לפני הצלייה מפחיתה את הנזק.

מומלץ לשים את הבשר על גחלים אפורות ולא על אש גלויה.

מומלץ לא לאכול את השומן הנגלה שבבשר (בנתחים כמו סינטה ניתן לראותם בבירור).

יש להעדיף קבב והמבורגר בהכנה ביתית או על ידי קצב מיומן.

סלטים מירקות טריים מסייעים לאזן את הארוחה, חומוס וטחינה לצורך העניין לא נחשבים סלטים.

פיתות עדיין נשארות לא דיאטטיות, עם יחס של 1:3 בכמות הקלוריות לעומת פרוסת לחם.

צ׳יפס בשמן מכיל יותר קלוריות מתפוח אדמה בתנור.

רטבים עשירים בסוכר וקלוריות מומלצים פחות, שמן זית ולימון לסלט למשל הם מאוזנים בהרבה.

מים או סודה עדיפים על פני משקאות ממותקים ובירות.

פירות הם תמיד קינוח מומלץ.

והחשוב מכל - תהנו ותחגגו ולחיי מדינת ישראל