נגישות
חדשות הדסה - לראשונה בישראל: צנתור לתיקון מום לבבי מולד במקום ניתוח לב פתוח

שוברים מיתוס: מיתוסים על ספיגת סידן ומוצרי חלב

הגיע הזמן לחזק את הידע על סידן!

מחלקת התזונה והדיאטה שלנו מתקנת את התפיסות השגויות שיש סביב סידן וספיגתו, ומנפצת כמה מיתוסים משנת תרפפ״ו 

מיתוס: מוצרי חלב הם המקור הטוב והיחיד לסידן.

האמת: מוצרי חלב הם אמנם מקורות טובים לסידן, אבל כמויות הצריכה משתנות מגיל לגיל והם בטוח לא האפשרות היחידה. יש גם ירקות ירוקים כמו קייל וברוקולי, אגוזים ושקדים, שומשום ואפילו טופו!

המיתוס: כמה שיותר סידן, יותר טוב.

האמת: סידן הוא חיוני לשמירה על העצמות, זה נכון. אבל צריכה גבוהה שלו דווקא יכולה להגביר את הסיכון לבעיות בריאותיות מסוימות, כמו אבנים בכליות או בעיות לב וכלי דם.

המיתוס: נטילת תוספי סידן מונעת בריחת סידן.

האמת: סידן לבדו אינו מספיק כדי למנוע או לטפל בבריחתו. בעצם (קלטתם ת׳בדיחה?) שמירה על העצמות מורכבת משילוב של גורמים נוספים כמו רמות מספיקות של ויטמין D, פעילות גופנית סדירה ותזונה בריאה ומאוזנת.