נגישות

בקרת פלצבו ובבקרת תרופת השוואה פעילה הכולל הפסקת טיפול אקראית ותקופת טיפול חוזר, להערכת היעילות, הבטיחות והסבילות של TAK-279

בבקרת פלצבו ובבקרת תרופת השוואה פעילה הכולל הפסקת טיפול אקראית ותקופת טיפול חוזר, להערכת היעילות, הבטיחות והסבילות של TAK-279

שם המחקר:

מחקר שלב 3 אקראי, רב-מרכזי, כפול-סמיות, בבקרת פלצבו ובבקרת תרופת השוואה פעילה הכולל הפסקת טיפול אקראית ותקופת טיפול חוזר, להערכת היעילות, הבטיחות והסבילות של TAK-279 בנבדקים עם פסוריאזיס רובדית בדרגה בינונית עד חמורה

אוכלוסית המחקר:

מטופלי פסוריאזיס רובדית בדרגה בינונית עד חמורה – טרם אושר לגיוס

מספר הלסינקי:

0572-23

שם היזם:

Takeda

קריטריוני הכללה/אי הכללה עיקריים:

קריטריונים עיקריים להכללה:

לדעת החוקר, הנבדק מסוגל להבין את הליכי המחקר ודרישותיו (לרבות הכלים הדיגיטליים והאפליקציות), ומוכן להיענות להם בצורה מלאה.

הנבדק נתן הסכמה מדעת בכתב וכל ויתור סודיות נדרש לפני תחילתו של הליך כלשהו הקשור למחקר.

יש לנבדק אבחנה של פסוריאזיס רובדית כרונית שהתקבלה שישה חודשים או יותר לפני ביקור הסינון.

הנבדק סובל מפסוריאזיס רובדית יציבה, המוגדרת כמחלה ללא התפרצות משמעותית או שינוי מורפולוגי משמעותי בפסוריאזיס (להערכת החוקר) במשך שישה חודשים או יותר לפני הסינון (לפי מידע שהתקבל מהתיק הרפואי או מהרופא של הנבדק או ישירות מהנבדק).

הנבדק סובל מפסוריאזיס רובדית בדרגה בינונית עד חמורה המוגדרת כמחלה עם ציון 12 או יותר במדד שטח הפסוריאזיס וחומרתה (PASI) ובציון 3 או יותר לפי ההערכה הכללית הסטטית של הרופא (sPGA) בעת הסינון וביום 1.

הנבדק סובל מפסוריאזיס רובדית המכסה 10% או יותר משטח פני הגוף (BSA) בעת הסינון וביום 1.

על הנבדק להיות מועמד לפוטותרפיה או לטיפול מערכתי.

הנבדק בגיל 18 או יותר בעת מתן ההסכמה.

הנבדק מקיים את הדרישות הבאות לשימוש באמצעי מניעה: נבדקת שעברה עיקור כירורגי או; נבדקת ללא פוטנציאל להרות שאושר בבדיקת מעבדה שהיא לאחר תום הווסת (כלומר, רמות הורמון מגרה זקיק>40‎ mIU/mL); או, אם היא פעילה מינית ובן הזוג שלה אינו מעוקר, נבדקת המסכימה להשתמש באמצעי מניעה יעיל, החל בחתימה על ההסכמה מדעת, לכל אורך תקופת המחקר וכלה בעשרה ימים לאחר קבלת המנה האחרונה.

קריטריונים עיקריים לאי הכללה

נבדק לא ייכלל במחקר אם הוא עונה על קריטריון כלשהו מהקריטריונים הבאים בזמן הסינון או במועד המצוין להלן:

יש לנבדק ממצאים המעידים על פסוריאזיס שאינה רובדית (אריתרודרמית, פוסטולרית, פסוריאזיס שברובה טיפתית, פסוריאזיס שמופיעה ברובה בקפלי עור [inverse] או פסוריאזיס על רקע טיפול תרופתי).

הנבדק זקוק לטיפול מערכתי, שאינו תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידים, במהלך תקופת הניסוי לטיפול במחלה הקשורה למערכת החיסון (לדוגמה, מחלת מעיים דלקתית).

יש לנבדק מחלת עור נלווית שתפריע, לדעת החוקר, לבדיקות המחקר.

הנבדק סובל משחפת (TB) פעילה או שיש לו רקע של שחפת פעילה, או ממצאים המעידים על זיהום שחפת רדום (LTBI), ואין לו תיעוד לקבלת טיפול מונע מתאים ל-LTBI או שהוא אינו מסוגל או אינו מעוניין להתחיל לקבל טיפול מונע מתאים נגד LTBI.

יש לנבדק זיהומים פעילים, זיהומים כרוניים או רקע של זיהומים חמורים, כמפורט בגוף הפרוטוקול.

יש לנבדק בעיה רפואית בעלת חשיבות קלינית, בעיה רפואית לא יציבה או תוצאה חריגה בבדיקת סימנים חיוניים/מעבדה/אק“ג/בדיקה גופנית שלדעת החוקר תסכן את הנבדק שלא לצורך או תפריע בפענוח תוצאות המחקר.

הנבדק קיבל תרופות ביולוגיות מסוימות (לפסוריאזיס, לדיכוי חיסוני או כתרופות אימונומודולטוריות) או גרסאות ביוסימילאריות של תרופות כאלה בפרקי הזמן המפורטים בגוף הפרוטוקול.

הנבדק השתמש בתרופות מרשם עוריות או במוצרים ללא מרשם העשויים להשפיע על הופעת הפסוריאזיס.

הנבדק השתמש בטיפול מערכתי לא ביולוגי כלשהו העלול להשפיע על הופעת הפסוריאזיס בארבעת השבועות שלפני יום 1.

הנבדק טופל בפוטותרפיה או באקסימר לייזר או השתמש בתאי שיזוף בארבעת השבועות שלפני יום 1.

לנבדק חשיפה קודמת ל-TAK-279 (המכונה גם NDI-034858), למעכבי TYK-2 אחרים (לרבות דוקרווסיטיניב [deucravacitinib]) או לאפרמילסט.

הנבדק מטופל במעכבים או משרנים חזקים או מתונים של ציטוכרום P450 מסוג 3A4‏ (CYP3A4), או שהוא טופל בהם בארבעת השבועות או בחמישה זמני מחצית החיים של המשרן או המעכב, הארוך מביניהם, שלפני יום 1 או צפוי לקבל טיפול כזה במהלך תקופת הניסוי.

הנבדק קיבל חיסון חי מוחלש כלשהו במהלך 60 הימים שלפני יום 1 או שיש לו תוכנית לקבל חיסון חי מוחלש במהלך המחקר או עד ארבעה שבועות אחרי הטיפול האחרון בתרופת המחקר.

הנבדק קיבל טיפול ניסיוני בנוגדן או בתרופה ביולוגית במהלך ששת ה החודשים שלפני יום 1 או שהוא מקבל כיום תרופת מחקר לא ביולוגית או משתמש באמ“ר ניסיוני, או קיבל תרופה כזאת או השתמש באמ“ר כזה בארבעת השבועות שלפני יום 1.

יש לנבדק תוצאות חריגות בבדיקות מעבדה או ערכי מעבדה מחוץ לטווח הייחוס התקין בעת הסינון, כמפורט בגוף הפרוטוקול.

הנבדקת מקבלת תוצאה חיובית בבדיקת היריון או מתכננת להרות במהלך תקופת המחקר, או שהנבדקת הרה או מייצרת חלב/מיניקה.

מהלך המחקר בקצרה:

תוכנית המחקר הכללית וזרועות הטיפול:

אם המטופל יענה על הקריטריונים להתאמה למחקר, הוא יעבור שיבוץ באקראי. השיבוץ באקראי ייערך ביום 1, ביחס 2:1:1, לקבלת TAK-279‏ (2), פלצבו (1) או אפרמילסט (1). ייתכן שהנבדק יועבר לקבוצת טיפול אחרת (TAK-279, אפרמילסט או פלצבו) בהתאם לתוצאותיהן של בדיקות שיבוצעו על ידי צוות המחקר במועדים מסוימים.

משכן הצפוי של תקופת הטיפול ותקופת המעקב:

משך ההשתתפות המרבי של כל נבדק במחקר הוא כ-69 שבועות, והוא כולל:

תקופת סינון בת 35 ימים לכל היותר,

תקופת טיפול בת 60 שבועות,

תקופת מעקב בטיחות בת ארבעה שבועות.

הליכי המחקר:

קבלת הסכמה מדעת, היסטוריה רפואית וכירורגית, לרבות פרטים דמוגרפיים, בדיקה גופנית ומדידות סימנים חיוניים, בדיקות אק“ג, צילום חזה, בדיקות רפואיות (תוצאות המדווחות בידי הרופא), מילוי יומן אלקטרוני: בדיקות שיבוצעו באופן עצמאי, דגימות דם ושתן.