נגישות

מהו ביות (Rooming in)?

המילה ביות מתייחסת לשהות משותפת בחדר של היולדת והיילוד בזמן האשפוז בבית החולים.

מהו ביות מלא?

בביות מלא שוהים האם ותינוקה יחד במשך כל שעות היממה (גם בלילה) ולאורך כל תקופת האשפוז במחלקת היולדות. באמצעות הביות המלא לומדים האם והיילוד להכיר זה את זו, ומחזקים את הקשר הראשוני ביניהם.

מהו ביות חלקי?

בביות חלקי מאפשרים לאם לשהות לצד תינוקה למשך רוב שעות היום במהלך הלילה ישן היילוד בתינוקייה, תחת השגחה צמודה של צוות רפואי מוסמך ומיומן. שיטת ביות זו מאפשרת לאם להתאושש מהלידה ולנוח לקראת החזרה הביתה.

מהו ביות גמיש?

ביות גמיש מאפשר לאם לשהות לצד תינוקה כרצונה והיא אינה מוגבלת בשעות. בפרקי הזמן שבהם בוחרת האם לנוח ולאגור כוחות, התינוק מועבר לתינוקייה, שם הוא מטופל בידי צוות מנוסה ומיומן, מתקיים במחלקת יולדות - תינוקות ג'

מהם היתרונות בביות מלא?

השהות הרצופה והמשותפת בשעות ובימים הראשונים משפרת את הקשר בין ההורים ליילוד. מחקרים מוכיחים כי הדבר תורם להנקה, מחזק את הביטחון העצמי של ההורים ומכין אותם טוב יותר לקראת החזרה הביתה, במיוחד כשמדובר בלידה ראשונה. באמצעות הביות המלא לומדים ההורים לזהות את הצרכים של תינוקם ואת התנהגותו - מתי הוא עייף ומתי הוא רעב. בנוסף לומדים ההורים לטפל בתינוקם - להלביש אותו, להחליף לו חיתול ולרחוץ אותו.

מהם החסרונות בביות מלא?

השהות הרצופה לצד התינוק יכולה להיות לעתים מתישה, בייחוד לאחר לידה ממושכת וקשה. לכן יכולים לבחור אלו ששיטת הביות המלא אינה מתאימה להם, את הביות החלקי או הגמיש המאפשרים שעות מנוחה, בעיקר במהלך הלילה.

מתי לא מתאפשר ביות מלא?

ישנם מקרים שבהם מסיבות רפואיות הקשורות לתינוק או ליולדת, לא מתאפשר ביות מלא. סיבות רפואיות אלו משתנות מעת לעת, תוך שמדיניות בית החולים היא לאפשר ביות מלא עד כמה שניתן תוך שמירת בריאותם של האם והתינוק.